Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Love Islands Rick deelt waarom hij ervoor koos een koppel te vormen met Jotti

Hij kwam als bombshell de villa in en kwam al snel voor een lastige keuze te staan.

Rick zat nog maar net in Love Island, als hij bij het kampvuur moet kiezen met welke dame hij een koppel wil vormen. Hij had er echter niet op gerekend dat zijn keuze ervoor zorgde dat Mehti naar huis moest. Met Grazia blikt Rick terug op dit moment. 

Keuzemoment

Even een kleine recap: Mehti en Jotti zitten in een koppel als Rick als bombshell zijn intrede doet in de Love Island-villa. Rick zit echter nog maar net in het programma als alle Islanders zich bij de vuurkorf moeten verzamelen. Als nieuwkomer moest hij kiezen met welke dame hij een koppel wilde vormen. Ricks keuze had grote consequenties, want de man die als single overbleef, moest direct de villa verlaten. Rick koos voor Jotti en dus moest Mehti de villa verlaten. Iets wat Rick achteraf toch wel heel lastig vond. 

“In de eerste instantie vond ik het niet moeilijk (om een koppel op te breken, red)”, deelt Rick als we met hem bellen. “Ik dacht: dit is het spel. Maar ik ging ervanuit dat degene die als single achterbleef in de gevarenzone zou belanden, niet dat diegene ook echt naar huis moest. Op het moment dat ik voor Jotti koos, was het superzuur dat Mehti daardoor naar huis moest”, verklaart Rick. 

Hoewel Mehti enorm baalde dat hij door Ricks keuze naar huis moest, is er geen sprake van een wrok tussen de twee. “Ik heb hem in de villa nog even goed gesproken, en nu heb ik ook weer contact met Mehti. Er zijn no hard feelings tussen ons. Wij kunnen het gewoon goed met elkaar vinden.” 

Jotti

Hoewel Rick nog maar net in de villa zat – en dus maar weinig tijd had om de dames beter te leren kennen – koos hij ervoor om een koppel te vormen met Jotti. “Ik had Manon echt gigantisch kort gesproken, en Jotti net wat langer. Als ik langer de tijd had gehad, had ik misschien een andere keuze gemaakt, maar op basis van die gesprekjes hakte ik de knoop door”, verklaart Rick. 

Rick hoopte Jotti snel beter te leren kennen, maar toen brak de zogenoemde ‘black day’ aan. De dag waarop de Islanders een dag vrij hebben, en de dames van de heren worden gescheiden. “Ik had Jotti vlak voor het slapengaan gesproken, en de volgende dag hadden we een black day. De meiden gingen de villa uit en de mannen bleven achter. Ik zag Jotti die dag pas weer toen we naar bed gingen. De volgende dag hadden we contact en pakten we wat momentjes met z’n tweeën, maar ik was te kort in de villa om echt wat op te bouwen.” 

Wat als…

Toch weet Rick niet of het wat tussen de twee was geworden als hij langer in Love Island had gezeten. “Ik kwam heel hectisch de villa in. Ik wist woensdagmiddag dat ik mee zou doen aan Love Island en zat donderdag al in het programma. Ik had mijn leven hectisch achtergelaten en kwam hectisch de villa in. Ik voelde daardoor nog wel wat spanning in mijn lichaam en was niet helemaal relax. Ik kon me daarom wel vinden in haar woorden over dat ik te druk was. Uiteindelijk begon ik weer wat mezelf te worden en voelde ik wel wat progressie met Jotti en maakten we heel kleine stapjes. Dat had ik wel verder uit willen zoeken."

"Toch vraag ik me wel af of ik wel echt haar type was. Ik voldeed wel aan het type dat Jotti had omschreven, maar misschien was het toch geen match. Jotti vertelde dat ze dat eerlijke en directe in Nederlanders zo leuk vond, en dat ben ik wel echt. Ik weet niet hoe Jotti daartegen aankijkt, maar ik had het gevoel dat ze zoiets had van: misschien is hij toch niet mijn type."

Beeld: Videoland