Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Praise be! Videoland onthult eindelijk releasedatum van The Handmaid's Tale seizoen 5

Houd déze datum vrij in je agenda.

Handmaid's Tale trailer: https://www.youtube.com/watch?v=XBqUgnpbL7o

Onlangs deelden we al het exciting news dat het vijfde seizoen van The Handmaid's Tale in september op Videoland zal verschijnen. Enne, nu weten we ook welke datum we vrij moeten houden in onze agenda. Het spannende vervolg is namelijk vanaf donderdag 15 september te zien bij de streamingdienst. Praise be!

Vijfde seizoen

Het is al een tijdje bekend dat er een vijfde seizoen van The Handmaid’s Tale komt, maar de opnames hebben door de coronapandemie flinke vertraging opgelopen. Volgens showrunner Bruce Miller is het wachten op de serie worth the wait. “Probeer niet te raden wat er gebeurt. Je zult namelijk niet kunnen bedenken wat er gaat gebeuren. Dat is het mooie aan de show”, verklapte hij een tijdje geleden aan IndieWire.

Nieuwe beelden

Waar genoeg series per seizoen een tikkeltje slechter of saaier worden, zitten wij bij The Handmaid’s Tale elk seizoen weer op het puntje van onze stoel. Het vijfde seizoen lijkt daarop geen uitzondering te zijn. In een nieuwe teaser die streamingdienst Hulu deelt belooft het gloednieuwe seizoen intenser dan ooit te worden.

https://youtu.be/Gza2V9SvDWw

Het vijfde seizoen gaat verder waar het vierde geëindigd is. June (Elisabeth Moss) heeft commander Fred Waterford (Joseph Fiennes) vermoord en is klaar om het nogmaals tegen Gilead op te nemen. Zo zien we in de teaser hoe June het opneemt tegen haar voormalige misbruiker Serena (Yvonne Strahovski). “They want a fight? Let’s fight“, horen we haar zeggen.

Afscheid nemen

Helaas zullen we niet alle handmaids terugzien in het vijfde seizoen van de bizarre serie, dat op 14 september in première gaat in Amerika (en dus een dag later in Nederland). Alexis Bledel, die de rol van Emily/Ofglen vertolkte, liet afgelopen mei weten dat ze zou stoppen. “Na lang nadenken voelde ik dat dit het moment was om afstand te nemen van The Handmaid’s Tale“, vertelde ze destijds aan Variety. Sad!

Bron: RTL Boulevard, TagMag, Hulu | Beeld: The Handmaid's Tale