Dít is wanneer The Handmaid’s Tale seizoen 5 op Videoland te zien is

Praise be!

Een paar weken geleden deelden we al het exciting news dat het vijfde seizoen van The Handmaid’s Tale niet lang meer op zich laat wachten. Het nieuwe seizoen van de bizarre serie verschijnt in september namelijk op de Amerikaanse streamingdienst Hulu – en is niet veel later op Videoland te bekijken.

Vijfde seizoen

Het is al een tijdje bekend dat er een vijfde seizoen van The Handmaid’s Tale komt, maar de opnames hebben door de coronapandemie flinke vertraging opgelopen. Volgens showrunner Bruce Miller is het wachten op de serie worth the wait. “Probeer niet te raden wat er gebeurt. Je zult namelijk niet kunnen bedenken wat er gaat gebeuren. Dat is het mooie aan de show”, verklapte hij een tijdje geleden aan IndieWire.

Wie we in het vijfde seizoen helaas niet terug zullen zien, is Emily/Ofglen (Alexis Bledel). De actrice liet in mei weten niet terug te keren in het nieuwe seizoen. “Na lang nadenken voelde ik dat dit het moment was om afstand te nemen van The Handmaid’s Tale“, zei ze destijds in gesprek met Variety.

Verhaal

In het vierde seizoen van de serie gaat vijfde seizoen (Elisabeth Moss) de strijd aan tegen Gilead nadat ze bijna honderd kinderen naar Canada wist te smokkelen. Inmiddels is ze de nummer 1 gezochte persoon in Gilead, maar is ze een heldin in Canada. Uiteindelijk weet ze de oversteek naar Canada te maken, waar ze wordt herenigd met haar man Luke, die ze al zeven jaar niet heeft gezien. Hoewel ze heel blij is om haar man en kind weer te zien, kan ze niet wennen aan de normale wereld. In het vierde seizoen zien we dan ook hoe moeilijk June het hiermee heeft – en hoe ze haar gevecht tegen Gilead en de mensen die haar en vele anderen kwaad aan hebben gedaan niet achter zich kan laten.

Releasedatum

Eerder maakte de Amerikaanse streamingdienst Hulu bekend dat het vijfde seizoen van The Handmaid’s Tale vanaf 14 september te zien zal zijn. Gelukkig zullen wij niet veel langer hoeven wachten tot we het vervolg kunnen bekijken. Het gloednieuwe seizoen is namelijk vanaf diezelfde maand bij Videoland te zien. Praise be!

Bron: Videoland | Beeld: The Handmaid’s Tale

Laatste nieuws