Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Holiday from hell: 'Al schreeuwend werd ze gearresteerd en meegenomen'

'Opeens stond de politie voor de deur.'

Group Of Friends On Road Trip Driving Classic Convertible Car

Maanden kijk je ernaar uit: die heerlijke vakantie. Maar wat als het net iets anders loopt dan gepland? Els kan er helaas over meepraten. In Grazia’s Zomerboek blikt ze terug op haar holiday from hell.

Penvriendin

"Met mijn beste vriendin ging ik vier weken reizen door Amerika. Onze reis begon in Sunnyvale in Californië waar we een paar dagen mochten logeren bij een vrouw met wie ik al jaren penvriendinnen was. Omdat we elkaar graag in het echt wilden ontmoeten, verbleven mijn vriendin en ik de eerste week van onze reis bij haar thuis. En hoewel dat gezellig begon, sloeg de sfeer na vier dagen compleet om."

Gearresteerd

"Vanuit het niets sloeg ze haar vriend in elkaar, waar wij bij waren! We sliepen in de woonkamer en opeens kwamen ze ’s nachts al ruziënd binnen. Zij (een kleine vrouw van rond de 1.65 meter) begon hem (een grote man van zeker twee meter) te duwen en ging al schreeuwend bovenop hem zitten. Ondertussen trok ze aan zijn haar en gilde hij dat ze los moest laten. Het was zo heftig. Mijn vriendin en ik lagen daar verstijfd van angst. Ook omdat die vrouw met een heel enge stem tegen die man schreeuwde: ‘Oh, they’re not gonna help you!’. Hoelang het precies duurde, weet ik niet meer, maar opeens stond de politie voor de deur."

"Mijn penvriendin werd gearresteerd en al schreeuwend meegenomen. En wij bleven perplex achter. Omdat we geen ander verblijf hadden, besloten we in haar huis te blijven totdat ze een paar dagen later weer thuiskwam. Dat was zo’n bizarre situatie. We waren niet bang voor haar – ze was immers niet boos op ons – maar het voelde heel vreemd. Gelukkig deed ze toen ze terug was tegen ons gewoon aardig."

Dat ook nog

"Zoals afgesproken bracht ze ons met haar auto naar Los Angeles, zodat wij verder konden reizen. Helaas kregen we daarna nog een auto-ongeluk (alleen blikschade) én de busmaatschappij in Los Angeles raakte onze koffers kwijt, dus toen was ik echt helemaal klaar met de vakantie!”

In Grazia’s Zomerboek blikken tien vrouwen terug op hun holiday from hell. Nu in de winkel. 

Tekst: Renée Brouwer | Beeld: iStock