Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Met deze 5 tips word je super snel (en veilig!) bruin deze zomer

Hello summer glow!

Een zongebruinde huid met een golden glow: wie droomt er niet van? Het is zo verleidelijk om een paar keer onder de zonnebank te kruipen of jezelf van head to toe in te smeren met olie, maar we weten allemaal dat dit niet bepaald gezond is. Gelukkig zijn er ook veilige manieren om snel een prachtige tan te krijgen. We zetten ze voor je op een rijtje.

1. Het water op

Op het water word je sneller bruin dan op het land. Al drijvend op je luchtbedje vang je door de weerspiegeling van het water meer zonnestralen, waardoor je sneller bruin wordt. Smeer je echter wel goed in als je het water op gaat, want je verbrandt daardoor ook extra snel.

2. Goed scrubben

Ga je zonnen? Scrub je lichaam dan extra goed van tevoren. Doordat je de dode huidcellen weg scrubt, kan de zon beter bij je huid komen en word je ook egaler bruin. Je moet even wat tijd investeren in de voorbereiding, maar dan krijg je wel die golden glow.

3. Eet tomaten, wortelen en zoete aardappelen

Groenten eten voor je gaat zonnebaden? Dat kan zeker helpen! In tomaten, wortelen en zoete aardappelen zit veel caroteen. En je zou het misschien niet verwachten, maar dit doet veel goeds voor een mooie zongebruinde huid. Door veel caroteen te eten, komt dat kleurtje namelijk sneller op gang. Wij weten wat we in ons boodschappenmandje gooien de volgende keer!

4. Wees geduldig

Geduld is een schone zaak, ook als je bruin wilt worden. Een mooie, en gezonde, bruine huid krijg je namelijk niet in een uurtje. Ga dus niet als een gek liggen bakken en braden in de volle zon, want dat is absoluut niet goed voor je huid. Bouw het kleurtje rustig op voor het beste en langdurigste effect. En vergeet vooral niet om je goed in te smeren, want ook dan krijg je een kleur die langer blijft en is het minder schadelijk voor je huid.

5. Aftersun

Nadat je met een goed gescrubde (en ingesmeerde) huid een hele dag op het water hebt vertoefd, is het tijd om de huid nogmaals te verzorgen. Dit keer met aftersun. Dit middeltje is namelijk niet alleen goed voor de verbrande huid – waarvoor we het vaak gebruiken – maar kun je het beste altijd smeren na een dagje zonnen. Het helpt je huid om niet te vervellen, waardoor je langer dat gewenste kleurtje vasthoudt. Ook voeg je weer wat vocht toe aan je huid, nadat de zon het flink heeft lopen uitdrogen gedurende de dag. Hallo gezonde, bruine huid!

Bron: Dingen voor Vrouwen, Beau Monde | Beeld: BrunoPress