Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Oeh: zelf de Love Island-villa huren? Dit is wat dat kost

Tijd voor je eigen liefdesavontuur?

De eerste week van Love Island zit er weer op. We hebben direct de nodige sparks zien vliegen, de eerste tranen hebben gevloeid en natuurlijk hebben we de eerste singles allemaal goed leren kennen. Maarre, we kunnen die gorgeous filmlocatie natuurlijk ook niet vergeten.

Gran Canaria

De iconische Love Island-villa staat op het zonovergoten Gran Canaria – geen verkeerde locatie voor een heerlijke vakantie met je hele vriendengroep! Een poos geleden dook Love Reality al eens in de cijfers: zelf je eigen Love Island-seizoen naspelen op het Spaanse eiland, hoeveel tel je daarvoor neer?

De villa, die op het internet te vinden is als de 'Villa Leon Blanco', kostte wel een pretty penny. Zo kostte slechts het boeken van één kamer (oké, wel een heel luxe kamer) in de villa al ruim 140 euro per nacht. Het iets kleinere 'Casa Amor' heet eigenlijk 'El Drago Del Sao', en ook dit luxe verblijf was niet goedkoop. Afijn: 2.700 euro voor een week lang drie luxurious huisjes op hetzelfde landgoed: het kon erger. Deel die 900 euro per huisje door een flink aantal vrienden (of lovers), en je bent er al. Toch?

Uh-oh

Nou, niet helemaal. Het is inmiddels namelijk zo dat de bekende villa uit het dating-programma helemaal reality TV ready is gemaakt. Dit betekent: overal camera's, het bekende Love Island-decor, en ruimte voor de regie en de productie.

Van over de hele wereld kunnen er dus 'buitenlandse productiemaatschappijen' terecht om hun éigen seizoenen van Love Island op te nemen, deelt ITV Studios Netherlands. Zo worden niet alleen de Nederlandse en Belgische varianten hier opgenomen, maar ook in Love Island Italia en de Tsjechische variant zul je de bekende villa terugzien. Kortom: je zelf begeven naar de Love Island-villa? Dan zit er toch echt niks anders op dan je op te geven. Who knows: zien we jou terug in het volgende seizoen?

Bron: Love Reality, ITV Studios | Beeld: RTL, Tom Cornelissen