Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Aii: waarom je vaak in het weekend ruzie krijgt met je partner

Er blijkt een verklaring voor te zijn.

Het weekend is dé tijd om te ontspannen en leuke dingen te doen. Toch? Helaas gebeurt het redelijk vaak dat je juist in het weekend ruzie krijgt met je partner. Enne, wat blijkt? Volgens experts is daar een heel logische verklaring voor.

Weekritme

Veel relaties – vooral als je samenwoont of getrouwd bent – hebben een bepaald ritme. Van maandag tot en met vrijdagmiddag heeft ieder z'n eigen ding: naar werk, de kinderen naar sporttraining brengen, boodschappen doen, eten koken, noem het maar op. Hoewel deze dagelijkse taken ook een dosis geluk met zich meebrengen, kijken veel mensen toch vooral uit naar het weekend. Het huis uitgebreid schoonmaken, met vrienden afspreken, uitgebreid sporten en romantisch uit eten gaan met je partner: heerlijk! Toch gebeurt het veel te vaak dat stellen júíst in het weekend ruzie krijgen.

Andere verwachtingen

Volgens Jocelyn en Aaron Freeman, relatie-experts en co-auteurs van het boek The Argument Hangover, is dit logisch te verklaren. Want waar de een graag in het weekend gaat sporten en uit eten wil met zijn of haar partner, heeft de ander een heel ander verlanglijstje voor het weekend. En je raadt het al: die verwachtingen botsen. Met als gevolg wéér een ruzie die roet in jullie weekendplannen gooit.

De oplossing

Gelukkig is de oplossing voor deze ruzies vrij simpel, zo stellen de Freemans. Neem op donderdagavond of vrijdagochtend een momentje om jullie verwachtingen voor het weekend af te stemmen. Wat wil de een graag doen en komt dit overeen met de wensen van de ander? Jullie hoeven echt niet per uur te bepalen wat jullie gaan doen, maar het is goed om hierin rekening met elkaar te houden. Zo voelt niemand zich verwaarloosd of tekort gedaan én hebben jullie voor de verandering eens een ruzie-vrij weekend. Hoera!

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Manifest