Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Good to know: dit zijn de meest (on)gezonde drankjes van Starbucks

Welk drankje kun je het beste kiezen als je op dieet bent?

Frappuccino beverage from Starbucks Coffee

Als we zin hebben in een lekkere zoete ijskoffie wippen we al snel bij Starbucks naar binnen. Maar voor je weer eens een drankje bestelt bij de Starbucks: wat zijn nu eigenlijk de meest en minst gezonde drankjes van de bekende koffieketen? We hebben het voor je uitgezocht.

Ongezonde Starbucks-drankjes

Hoeveel we ook van zo’n luxe Starbucks-drankje op z’n tijd houden, zo’n mierzoete ijskoffie is niet altijd even gezond. Ga je binnenkort weer eens koffie halen bij de bekende koffietent? Dan kun je maar beter de Signature Caramel Hot Chocolate overslaan. Hier zitten bij een Venti-variant maar liefst 729 calorieën in als je voor de versie met volle melk kiest.

Andere drankjes die erg hoog scoren qua calorieën, zijn onder meer de Iced White Chocolate Mocha, en de Signature Hazelnut Mocha. Ook verschillende frappuccino’s, zoals de Caramel Frappuccino, Cookie & Cream Frappuccino, en de Banana Split Coffee Frappuccino, kun je beter niet al te vaak bestellen. Deze drankjes bevatten veel calorieën en een relatief grote hoeveelheid suiker. Zo bevat die laatste bijvoorbeeld 81 gram koolhydraten, waarvan een whopping 77,3 gram bestaat uit suikers.

Gezondere alternatieven

Gelukkig heeft de koffieketen ook een hoop lekkers op het menu waarmee je minder calorieën en minder suikers binnenkrijgt. Zo zijn alle espresso’s en cold brews een redelijk gezonde en calorie-arme keuze. Ook met de filterkoffie en verschillende soorten thee van Starbucks zit je goed. Kies je voor een drankje met een flinke scheut melk? Dan kun je beter niet kiezen voor volle melk. Amandelmelk of magere melk zijn dan gezondere alternatieven. Zo zit je met de verschillende Tall-varianten van de Latte Macchiato nog ruim onder de 100 calorieën. Ook de Caffe Latte met amandelmelk is een bewuste keuze. Liever iets kouds en zoets voor de zomer? Dan is de Salted Caramel Cream Cold Brew helemaal geen gek idee. Zelfs de Venti-variant bevat maar 88 calorieën en 14,8 gram suiker.

Alles met mate

Natuurlijk geldt dat een ultrazoete en megagrote koffie op z’n tijd best moet kunnen, toch? Zolang je het maar met mate doet en je intake van suiker en calorieën in balans weet te houden. Want zeg nu zelf: jezelf allerlei beperkingen opleggen bij een traktatie? Dat haalt de lol er wel een beetje uit. Wij weten in elk geval wat we de volgende keer bestellen!

Bron: Kookfans | Beeld: iStock