Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Kelly Weekers openhartig over vooroordelen en onzekerheden

'Vroeger was ik heel zelfkritisch, dat heb ik echt losgelaten', vertelt ze.

Ze is de auteur van bestseller De kracht van keuze, staat regelmatig aan de desk van RTL Boulevard, is de trotse moeder van twee dochters en inspireert dagelijks bijna 150 duizend Instagram-volgers: Kelly Weekers heeft het goed voor elkaar. Toch is de beauty niet altijd zo zeker van haar zaak geweest, vertelt ze openhartig aan Happy in Shape.

Onzeker

“Ik ben heel onzeker geweest in mijn modellentijd, waar iedereen de hele dag bezig is met het perfecte lichaam en waar je continu afkeuring krijgt. Op een gegeven moment heb ik besloten dat ik me daar niet meer druk over wilde maken”, legt Kelly uit. “Ja, ik heb striae, die had ik liever niet, maar het is zo zonde van mijn tijd om daar onzeker over te zijn. Ik ben niet perfect en maak ook niet altijd de juiste keuzes. Maar het boeit me niet als ik een fout maak, dan sta ik op en ga ik weer verder. Vroeger was ik heel zelfkritisch, dat heb ik echt losgelaten. Daardoor ben ik nooit meer onzeker.”

Vooroordelen

Het verkeerde beeld dat mensen weleens van haar hebben, daar zit ze tegenwoordig dus ook niet meer mee. “Dan zeggen ze: Ze is vast niet zo dun van zichzelf, die eet natuurlijk niks. Of ze noemen me een ‘dom blondje’ en dan denk ik alleen maar: ik weet over heel veel dingen inderdaad niks, maar dat pretendeer ik toch ook niet?” legt ze uit. “Ik heb heel lang mijn best gedaan om te bewijzen dat ik wel slim ben en dat ik toch echt een master heb. Maar sommige mensen willen me nog steeds alleen maar als Miss Nederland zien. En prima, ze mogen het beeld van me hebben wat ze willen.”

Kelly vindt het belangrijk wat de mensen in haar inner circle van haar vinden, maar de mening van iemand die ze niet kent boeit haar weinig. Tegenwoordig maakt ze het dan ook zo makkelijk mogelijk voor zichzelf. “Als mensen zeggen: Die heeft alles aan haar vent te danken, terwijl ik weet dat dit niet zo is, zeg ik tegenwoordig: Ja, dat klopt, ik heb echt geluk gehad. Dat is wel zo rustig voor mezelf, want dan is het klaar.”

Niet vergelijken

Dat alles en iedereen op social media perfect lijkt, dat heeft geen invloed op de schrijfster. Ze neemt het allemaal met een korreltje zout. “Ik zit al lang genoeg in het wereldje om te weten dat elk huisje zijn kruisje heeft. Gaan we nu serieus denken dat BN’ers een perfect leven hebben en dat daar niks gebeurt? Ik denk altijd: hoe perfecter het lijkt, hoe rommeliger het thuis is.”

Toch plaatst ze zelf ook alleen maar mooie plaatjes, simpelweg omdat ze van de mooie dingen in het leven houdt. “Maar ik geloof dat je er echt wel doorheen prikt als iemand niet authentiek is. Ik hoef toch niet expres met mijn striae op de foto te gaan? Ik ben daar niet zo van en vergelijk mezelf ook niet met andere vrouwen. Ik heb er niks aan als een ander haar vetrol laat zien, die heb ik zelf ook als ik op een bepaalde manier ga zitten. Wat willen we hiermee aan elkaar bewijzen? We zouden wat minder bezig moeten zijn met de vraag of iemand wel of geen vetrollen heeft. Of waarom de één vlak na het krijgen van een baby weer dun is en de ander niet.”

Benieuwd naar het hele interview met Kelly Weekers? Je leest 't in de nieuwste Happy in Shape. Nu te koop!

Bron: Happy in Shape (Jill Waas) | Beeld: BrunoPress