Soundos over eigen lichaam: ‘Hou van mijn striae en putjes’

'Ik heb geleerd om van mezelf te houden', aldus Soundos.

Lees ook

Als er iemand tegen een stootje kan, dan is het Soundos El Ahmadi wel. De actrice en comédienne kan harde grappen maken als geen ander, zegt wat ze denkt en staat stevig in haar schoenen. Toch heeft ze ook een kwetsbare kant, vertelt ze in Veronica Superguide.

Onzekerheden

“Sinds ik moeder ben, sta ik een stuk sterker in mijn schoenen”, vertelt Soundos als er naar haar onzekerheden wordt gevraagd. “Daarbij ben ik al zo vaak op mijn bek gegaan en is er al van alles misgegaan, dus ik ben super chill geworden.”

Ook omarmt Soundos haar lichaam volledig. Wat ze het mooiste aan zichzelf vindt? “De kuiltjes in mijn wangen, mijn hoofd, mijn ogen, billen en borsten, eigenlijk alles wel”, weet ze te vertellen. “Ik heb geleerd om van mezelf te houden, ook van mijn striae en mijn putjes.” You go, Soundos!

Online haat

Het is wel duidelijk dat Soundos stevig in haar schoenen staat en dat ze zegt en doet wat ze wil. Voor veel mensen is de actrice dan ook een gevalletje ‘you either love her or you hate her‘, een tussenweg lijkt er nauwelijks te zijn. “Dat komt doordat ik geen middelmatig persoon ben”, vertelde ze eerder aan Grazia. “De dag dat iedereen je leuk vindt, is de dag dat je je zorgen moet gaan maken. Ik ben niet voor iedereen, en dat hoeft ook niet. Wat alleen het probleem van deze tijd is, is dat mensen denken dat hun individuele mening de absolute waarheid is.”

Helaas willen veel mensen hun mening maar al te graag verkondigen, zo merkt ook Soundos. “De haatberichten komen met vlagen. Als ik ze lees, denk ik meestal: ach lieverd, dit heeft zo niets met mij te maken; volgens mij is die persoon gewoon heel ongelukkig. Ik heb zelf namelijk nog nooit de behoefte gehad om iemand online te melden dat ik hem of haar stom vind.” Af en toe is de actrice wel benieuwd wie zulke berichten nou stuurt. “Dan bekijk ik zo’n profiel en zie ik daar staan: ‘Yoga, liefde, moeder van drie kinderen’, en moet ik erg lachen.”

Bron: Veronica Superguide, Grazia archief | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook