Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Jeugdsentiment: Vanessa Hudgens terug bij High School Musical

Het is al zestien (!) jaar geleden dat de eerste film uitkwam.

2022 Tony Awards

We’re soaaarin’, flyyyyin’ – nog steeds zingen we de bangers van High School Musical luidkeels mee. Het is inmiddels zestien jaar geleden dat de eerste film uitkwam en veertien jaar geleden dat de derde en laatste film in de bioscopen verscheen. Vanessa Hudgens besloot hierom dat het hoog tijd was om de high school weer eens te bezoeken.

Throwback

Vanessa vertolkte destijds de rol van Gabriella Montez. Die rol staat nog altijd bij de actrice in het geheugen gegrift, zo blijkt uit een post op Instagram. In de video zien we hoe Vanessa voor het gebouw van East High School staat en op de achtergrond klinkt het nummer 'Breaking Free'.

In de caption schrijft ze de bekende quote: "Do you remember in kindergarten how you'd meet a kid and know nothing about them, then 10 seconds later you're playing like you're best friends because you didn't have to be anything but yourself?" Nostalgie!

Films

Kun je je het verhaal van High School Musical nog maar vaag herinneren? Snappen we. Daarom een korte recap: in de films volgen we Troy Bolton (Zac Efron) en Gabriella Montez(Vanessa Hudgens). Wanneer zij tijdens een karaokewedstrijd opeens samen op het podium staan, blijkt dat ze beiden een gouden keeltje hebben.

Hun passie voor zingen wordt echter overschaduwd door andere schoolverplichtingen. Zo moet Troy als aanvoerder van het basketbalteam zijn ploeg naar de overwinning leiden en moet Gabriella ervoor zorgen dat haar scheikundeclub goed presteert. Toch besluiten ze beiden om zich op te geven voor de wintermusical van de school. Dit zorgt niet alleen voor de nodige drama binnen hun schoolclubs, maar ook met de sluwe Sharpay (Ashley Tisdale) en broer Ryan (Lucas Grabeel), die er alles aan doen om de hoofdrollen te bemachtigen. Tijd voor een High School Musical-marathon?

Bron: RTL Nieuws | Beeld: BrunoPress, Instagram

Showbizz
  • NEW YORK, NY - JUNE 12: Natasha Katz attends the 75th Annual Tony Awards at Radio City Music Hall on June 12, 2022 in New York City. Credit: RW/MediaPunch