O my: komt er een vervolg van High School Musical?

Dit is wat Zac Efron erover te zeggen heeft.

We’re soaaarin’, flyyyyin’ – nog steeds zingen we de bangers van High School Musical luidkeels mee. Het is inmiddels zestien jaar geleden dat de eerste film uitkwam en veertien jaar geleden dat de derde en laatste film in de bioscopen verscheen. Hoog tijd dus voor een reboot, als je het ons vraagt.

High School Musical

Kun je je het verhaal van High School Musical nog maar vaag herinneren? Snappen we. Daarom een korte recap: in de films volgen we Troy Bolton (Zac Efron) en Gabriella Montez (Vanessa Hudgens). Wanneer zij tijdens een karaokewedstrijd opeens samen op het podium staan, blijkt dat ze beiden een gouden keeltje hebben.

Hun passie voor zingen wordt echter overschaduwd door andere schoolverplichtingen. Zo moet Troy als aanvoerder van het basketbalteam zijn ploeg naar de overwinning leiden en moet Gabriella ervoor zorgen dat haar scheikundeclub goed presteert. Toch besluiten ze beiden om zich op te geven voor de wintermusical van de school. Dit zorgt niet alleen voor de nodige drama binnen hun schoolclubs, maar ook met de sluwe Sharpay (Ashley Tisdale) en broer Ryan (Lucas Grabeel), die er alles aan doen om de hoofdrollen te bemachtigen.

Reboot

Een vervolg van HSM? Dat klinkt ons als musicalmuziek in de oren. Ook Zac Efron ziet dit wel zitten, zo laat hij weten aan E! News. “Het zou geweldig zijn om de kans te krijgen om weer met dat team te werken”, aldus de acteur. “Mijn hart is nog steeds daar. Dat zou fantastisch zijn. Ik hoop dat het gebeurt.”

Of er daadwerkelijk een reboot aan zit te komen – inclusief al onze favo sterren? Dat is helaas nog niet bekend. Wat ons betreft is het echter een gouden kans. Hoe zal het nu – veertien jaar later – tussen Troy en Gabriella gaan? Hebben zij hun studententijd samen overleefd? Is Sharpay inmiddels een beroemde Broadwayster? En is Chad uitgegroeid tot de beste basketballer van Amerika?

Eerder kwam Disney+ al met een serie van de populaire filmreeks: High School Musical: The Musical: The Series met onder anderen Olivia Rodrigo.

Bron: E! News | Beeld: High School Musical

Laatste nieuws