Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

De Grazia-redactie test: welke zelfbruiner is favoriet?

Wij hebben drie populaire zelfbruiners onder de loep genomen.

Klaar met je bleke benen en gezicht en wil je alvast een fijn zomers kleurtje? Snappen we! Maar welke zelfbruiner moet je hebben? En hoe smeren ze? De Grazia-redactie test drie populaire zelfbruiners. Welke is favoriet?

Collistar Magic Drops Face

Annelies (hoofdredacteur)

Prijs: €35,50 (30 ml)

Hoe breng je 'm aan? "Reinig eerst je huid en geef ’m een zachte scrubbeurt. Deze drops van Collistar staan erom bekend dat ze direct worden opgenomen en dat is ook echt zo. Zodra je ze verdeelt, versmelten ze meteen in je huid. Vergeet na het aanbrengen niet om je handen te wassen."

Hoe is de kleur? "Binnen een uur zie ik mijn huid al bruiner worden. Het ziet er natuurlijk uit, da’s top. Als je hem elke dag gebruikt, kun je de kleur ook langzaam opbouwen."

Streep- of vlekgevaar? "Zeker niet. Doordat-ie heel snel intrekt en makkelijk smeert, hoef je niet bang te zijn voor strepen of vlekken."

Jef of neh? "Deze zelfbruiner geeft je teint bijna direct een stralende glow. Een dikke jeh dus!"

Cijfer: 9

Bondi Sands One Hour Express Self Tanning Foam

Christel (chef online)

Prijs: €23,99 (200 ml)

Hoe breng je 'm aan? "De zelfbruiner is heel makkelijk in gebruik, doordat je de foam eerst op een Tanning Mitt aanbrengt. Daarna is het een fluitje van een cent om de zelfbruiner in een vloeiende beweging aan te brengen."

Hoe is de kleur? "Hoe langer je de foam laat intrekken, hoe intenser de kleur. Omdat ik een heel lichte huid heb, hoefde ik de zelfbruiner maar dertig minuten te laten intrekken voor een mooie sunkissed tan."

Streep- of vlekgevaar? "Nee, de mousse trok in no time gelijkmatig in en dankzij de Tanning Mitt breng je het streeploos aan."

Jeh of neh? "Jeh! De foam doet precies wat-ie belooft: je huid voorzien van een mooie tan."

Cijfer: 8

Collistar, Bodi Sands, Tan-Luxe (v.l.n.r.)

Tan-Luxe The Face, in medium/dark

Babette (chef beauty)

Prijs: €48 (30 ml) via skins.nl

Hoe breng je 'm aan? "Mix de drops met je gezichtscrème of serum, breng aan over je gezicht et voilà: klaar ben je. Je kunt zelf bepalen hoe donker je kleur wordt. Twee druppels voor een stralende teint, vier voor een sunkissed look, acht voor goudkleurig en twaalf voor gebronsd."

Hoe is de kleur? "Geweldig! Ik heb voor de sunkissed look gekozen en zag al met een half uur een mooie glow ontstaan."

Streep- of vlekgevaar? "Doordat je ’m mixt met een serum of crème, is het bijna onmogelijk om hiermee vlekken te creëren."

Jeh of neh? "Mega aanrader. Naast dat je ’m heel gemakkelijk kunt opbouwen voor een zongebruinde teint, is het vooral een verzorgend beautyproduct."

Cijfer: 9+