Dit is het eetdagboek van Jennifer Lopez

Volgens J.Lo is dit het geheim voor haar killerbody.

Dat Jennifer Lopez haar looks niet alleen aan haar goede genen te danken heeft, is inmiddels wel bekend. Niet alleen is de zangeres slash actrice dagelijks in de sportschool te vinden, ook houdt ze er een strikt eetschema op na.

J.Lo’s geheim

Je zou het absoluut niet zeggen, maar Jennie from the Block mag in juli alweer 54 kaarsjes uitblazen. Dat de zangeres er geen dag ouder dan veertig uitziet, zit ‘m volgens haar voornamelijk in haar eetpatroon. J.Lo is er namelijk heilig van overtuigd dat haar gezonde dieet de sleutel is tot haar fitte lichaam en stralende huid.

Volgens haar personal trainer Tracy Anderson geeft gezonde voeding Jennifer de energie die ze nodig heeft om te kunnen doen wat ze doet. “Het is allemaal heel voedzaam en organisch, met veel eiwitten”, vertelde ze eerder aan People. “Alles is vers.”

Wat Jennifer zoal op een dag eet? Hieronder zetten we haar ontbijt, lunch, diner én toetjes op een rijtje.

Ontbijt

Jennifer start de dag vaak met een gezonde smoothie. Haar favoriet is een smoothie met rood fruit, Griekse yoghurt, kaneel, honing, wat ijsblokjes, citroensap en een schepje eiwitpoeder. Wanneer ze eens zin heeft in iets anders, kiest ze vaak voor havermout met fruit.

Koffie drinkt de zangeres niet, tenzij het decafé is. “Ik drink al jaren geen cafeïne”, zo vertelde Jennifer al eens aan Us Weekly. In plaats daarvan drinkt ze de hele dag door water om gehydrateerd te blijven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jennifer Lopez (@jlo)

Lunch

Als lunch gaat Jennifer vaak voor een salade met veel groenten, zalm, paprika en courgette. Ook houdt ze ervan om geroosterde pompoenzaadjes, feta en sjalotjes toe te voegen. Haar dressing maakt ze van citroensap en olijfolie. “Jennifer blijft zoveel mogelijk weg van bewerkt voedsel en haalt haar voedingsstoffen vooral uit plantaardige producten”, vertelde haar trainer destijds.

Om verzadigd te blijven, voegt de zangeres aan elke maaltijd eiwitten toe. Zo eet ze standaard een handje ongezouten noten per dag. Ook haalt ze haar proteïne uit eieren, kalkoen, vis en kip. ”Eiwitten zijn ideaal tegen eetbuien. Ze geven me lang een vol gevoel en bovendien is het de perfecte brandstof voor je spieren”, aldus Jennifer.

Diner

Wanneer ze thuis is, eet Jennifer samen met haar kinderen. Het diner bestaat meestal uit proteïnerijk voedsel met veel groenten. Daarbij serveert de zangeres vaak bruine rijst, zoete aardappel of quinoa. Een van haar favoriete gerechten bestaat uit gegrilde kippenborst met gewokte spruitjes en gebakken zoete aardappel.

Wanneer Jennifer onderweg is, eet ze altijd in restaurants. Ook daar houdt ze vast aan haar gezonde eetpatroon. ”De meeste restaurants bieden wel enkele gezonde maaltijden aan met weinig calorieën”, vertelt ze. ”Ik kies dan voor een salade of voor vis met groenten. Natuurlijk zorg ik er ook voor dat ik genoeg water drink tijdens het diner.”

Dessert

Hoewel Jennifer supergezond eet, houdt ze er niet van zichzelf alles te ontzeggen. ”Ik eet af en toe nog steeds een ongezond tussendoortje, maar met mate. Ik honger mezelf echt niet uit.” Wat haar guilty pleasures zijn? Chocolate chip-ijs en chocolate chip-koekjes. Ook voor een lekker stuk taart mag je haar ‘s nachts wakker maken. Aha!

Voor iedereen anders

Zie jij het lichaam van Jennifer wel zitten en ben je van plan om je eetschema helemaal om te gooien? Houd dan wel in je achterhoofd dat elk lichaam anders is en dit dieet niet voor iedereen werkt. Luister daarom altijd goed naar je eigen lichaam. Het kan echter geen kwaad om een aantal van deze heerlijke recepten eens te proberen!

Bron: Grazia (archief) | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws