Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zien: zo zien Nederlandse steden er in The Upside Down van Stranger Things uit

Rotterdam is vooral heel creepy...

Eerder deze week verschenen de eerste zeven afleveringen van het vierde seizoen van Stranger Things ein-de-lijk op Netflix. Natuurlijk hebben we die in één ruk uitgekeken en wachten we met smart op de laatste twee afleveringen. Maarre, om nog even in de Stranger-sferen te blijven kun je je door middel een video in The Upside Down wanen. Say what?!

Hawkins

Als je Stranger Things hebt gezien, weet je natuurlijk wat The Upside Down is: een soort duistere, alternatieve versie van de echte wereld. The Upside Down is behoorlijk creepy en ook in het vierde seizoen is deze – zonder dat Eleven dat eerst weet – weer open en krijgt de vriendengroep er opnieuw mee te maken.

The Upside Down is eigenlijk een afspiegeling van Hawkins, de stad waar de serie zich ook in afspeelt. Maar hoe zou TUD er eigenlijk uitzien als het een andere, Nederlandse stad zou zijn? Dat heeft Netflix subtiel in kaart weten te brengen. Zo zien we onder andere Rotterdam en Groningen als The Upside Down en Leeuwarden en Arnhem. Kijk mee.

Hoe gaat de serie verder?

Aflevering acht en negen van het vierde seizoen van de populaire serie verschijnen op 1 juli op Netflix. Enne, geniet maar extra van die afleveringen, want voor je het weet is de serie afgelopen. De makers hebben namelijk al laten weten dat het seizoen hierna, het vijfde seizoen, het laatste zal zijn. Too bad...

Bron & Beeld: Netflix, YouTube