Wait, what?! Krijgt Élite tien seizoenen?

De makers denken er nog lang niet over om te stoppen.

We zitten inmiddels alweer midden in het vijfde seizoen van Élite. De Spaanse serie is nog altijd populair en daarom denken de makers nog lang niet aan stoppen. Sterker nog, als het aan de bedenker ligt, komen er in totaal tien seizoenen van de serie!

Vervolg

Het vijfde seizoen van de serie bevat opnieuw flamboyante feestjes, onderlinge spanningen en wéér een moord: niks nieuws dus voor de leerlingen op Las Encinas. En we wisten al dat dit in het zesde seizoen wordt voortgezet, maar over een eventueel verder vervolg hoorden we tot op heden nog niets. Echter, de maker van de serie, Carlos Montero, heeft in gesprek met Fotogramas laten weten dat het liefst tien seizoenen van Élite zou willen maken.

Extra seizoenen

Die drie extra seizoenen zijn nog niet bevestigd, maar de mogelijkheid ervoor ligt dus zeker wel op tafel. “We hebben onze zinnen gezet op een zevende, achtste en negende seizoen. Het liefst maken we er tien”, aldus Carlos. Goed, Netflix heeft nog niet gereageerd op de geruchten over het verdere vervolg, maar wij houden in ieder geval onze fingers crossed.

Zesde seizoen

Ondertussen kunnen we de eerste vijf seizoenen nog even opnieuw bingen én ons verheugen op het zesde seizoen. Over dat zesde seizoen liet Carlos ook al het een en ander los trouwens. Zo stelt hij dat dit een extra speciaal seizoen gaat worden. “We zijn altijd trots, maar dit seizoen is extra speciaal. Het is heel krachtig. We hebben de essentie van het eerste seizoen van de reeks teruggevonden. Er was wat angst en verdriet aan het einde van het derde seizoen, toen de verhaallijn van Marina, Polo en het Élite waarmee we startten, eindigde. Het was moeilijk, maar we ontdekten toen dat Elite een soort universum was.”

“De kracht is het merk Élite”, gaat hij verder. “We hebben een zeer krachtig universum gecreëerd dat werkt op zichzelf. Nu ja, niet helemaal op zichzelf, het kost veel moeite, maar het werkt. Soms begint een reeks met veel seizoenen langdradig te worden en moet je het verder sleuren zoals een auto die niet meer wil starten. Maar dat is niet het geval bij Élite. Alle nieuwkomers passen erin”, aldus Montero.

Bron: Tagmag | Beeld: Elite, YouTube

Laatste nieuws