Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dít is wat Kelly Weekers op een dag eet

Speciaal voor Grazia hield Kelly haar eetdagboek bij.

Kelly Weekers is business coach, bestselling auteur én moeder van twee dochters. Kortom: ze heeft het er maar druk mee. Benieuwd wat Kelly in een gemiddelde week eet om energiek te blijven? Speciaal voor Grazia hield ze een week lang haar eetdagboek bij.

Maandag

“Ik start elke dag met een cappuccino met havermelk en een zelfgemaakt sapje. Vandaag met selderij, komkommer, appel, gember en citroen. Snel de kinderen naar school brengen, sporten en naar kantoor. ’s Middags eet ik een tuna sandwich met bruinbrood. Drinken: water en thee. Op weg naar huis haal ik Indiase groente-curry, zonder vlees: gezond en makkelijk. Ik drink spa rood met citroen.”

Dinsdag

“Na mijn capu havermelk drink ik wortelsinaasappelsap en ik eet havermout. Ik sport sinds kort weer, en heb daardoor ook meer trek. Vandaag druk met de afronding van mijn nieuwe boek De Kracht van Keuze (nu te koop, red.). Lunch: bruinbrood met avocado en tomaat. ’s Avonds een kliekje van gisteren met daarbij huisgemaakte groentesoep.”

Woensdag

“Na mijn capu havermelk en groene juice ga ik richting de sportschool. Rest van de dag opnames voor mijn coachingprogramma Succesvol Ondernemen. Ik drink water en thee. Lunch: mijn nieuwe verslaving tuna sandwich. ’s Avonds maak ik pasta met groentesaus, lekker makkelijk en de meiden vinden het ook lekker.”

Donderdag

“Mama brengt de oudste naar school. Daardoor hoef ik niet te haasten en kan ik gezonde havermout-banaanpannenkoekjes maken. Ik heb een dag vol meetings met mijn zakenpartner Moniek, en vergeet bijna te lunchen. Snel een kom groentesoep. Drinken: thee en water. ’s Avonds pasta met groentesaus van de dag ervoor.”

Vrijdag

“Capu havermelk en een bord havermout met bessen, frambozen, kaneel en honing. Naar Amsterdam voor een podcastopname. Ik lunch met twee witte stokbroodjes met kaas, komkommer, tomaat en sla. De rest van de dag ben ik met de kinderen en heb ik boodschappen gedaan. We eten asperges met ei, krieltjes, botersaus en een wit wijntje. Toetje: stukje bananenbrood.”

Zaterdag

“Ik start het weekend altijd met koffie in bed. Vandaag ontbijten we met afbakcroissantjes. Daarna fietsen we met de meiden gezellig wat speeltuintjes af. Lunch: wit stokbroodje gezond. ’s Middags naar een pretpark in de buurt waar we softijs eten. ’s Avonds frites met mayo en satésaus, een groentekroket en spa rood met citroen."

Zondag

“Na een ontbijt met havermoutpannenkoekjes, verzorg ik met de kinderen onze schapen. Voor lunch eet ik twee volkoren boterhammen met gebakken ei, kaas en avocado. ’s Middags gaat John met de kinderen naar de speeltuin en heb ik het huis voor mezelf. ’s Avonds eten we sushi in de buurt: gefrituurde inktvis, een aantal stukjes zalm sashimi, crispy tuna, crispy avocado en vegetarische nasi. Drinken: een wit wijntje.”

Hoe gezond eet zij?

Diëtist en leefstijlcoach Nienke Kreté-Tolhuijs van moodandfood.nl: "Met drie eetmomenten zorgt Kelly voor regelmaat, met een goede balans van lekker en gezond. Omdat ze niet veel zuivel binnenkrijgt, kan ze haar cappuccino het beste met plantaardige melk met toegevoegde calcium drinken. Dagelijks een handje ongezouten noten helpt Kelly aan een hogere inname van gezonde vetten. Verder slim om volkoren producten als zilvervliesrijst en volkorenpasta te kiezen voor een gezonde darmflora. En goed om te weten dat je met fruit-smoothies een hogere hoeveelheid fruit- suiker binnenkrijgt. Het allerbeste blijft een stuk fruit of groente eten.”

Bron: Grazia (Kim Buitenhuis) | Beeld: BrunoPress