Dit is het eetdagboek van Janice Blok

Wat eet Janice tijdens een gemiddelde werkweek?

Janice Blok is niet alleen druk met haar podcast Fucked Up Social Life, ze zit ook in een verbouwing en woont tijdelijk bij haar ouders. Dit beïnvloedt haar eetpatroon, dat ze graag met Grazia deelt. 

Maandag

“Ik drink ’s ochtends altijd zwarte koffie, en de rest van de dag bruiswater. Vandaag ontbijt ik met een gebakken ei op een volkoren boterham. ’s Middags drie volkorencrackers met smeerkaas light, tomaat en komkommer. Snel de auto in voor een podcast-meeting. Tussendoor eet ik paprika gevuld met sandwichspread. ’s Avonds mijn moeders groentesoep met stokbrood. Toetje: een koekje.” 

Dinsdag

“Ik ontbijt in de auto met vier rijstwafels met kaas- en paprikasmaak. Tijdens mijn meeting een cappuccino. Het einde van de middag lunchen met een salade met kip en croutons. Tussendoor drie bolletjes passievrucht. In de avond pasta di mama; met kip, roomsaus en spinazie.” 

Woensdag

“Mijn ontbijt: een gekookt ei. Koffie tijdens de meeting met mijn manager en na afloop een bordje carpaccio met pijnboompitten. Tussendoortje: een mueslireep. Eenmaal thuis kan ik zo aanschuiven en genieten van zoete aardappel, maïs, rode bieten, komkommer en stukjes witvis. Daarna drie snoepjes.”

Donderdag

“Mijn ontbijt: twee volkoren boterhammen met een gebakken ei, kipfilet en rode pesto. Onderweg naar mijn afspraak een bakje kwark met framboos. Tussendoor een bakje losse frambozen. Ik heb mijn moeder gevraagd op de koolhydraten te letten, omdat ik snel aankom. Vanavond dus een salade met kip, sla, croutons, een kleine kom soep en cafeïnevrije koffie toe.” 

Vrijdag

“Onderweg naar een afspraak voor mijn nieuwe huisverlichting start ik met cappuccino, een appel en een handje nootjes. Eenmaal thuis eet ik twee boterhammen met kipfilet plus gebakken ei. Tussendoor een bakje blauwe bessen. ’s Avonds erwtensoep met een paar stukjes stokbrood met smeerkaas. Bij een vriendin drie glazen wijn en een zak paprikachips. Weekend!” 

Zaterdag

“Ik slaap uit, eet drie crackers met smeerkaas, paprika, komkommer, tomaat en een met magere filet americain. Tussendoor een gekookt eitje. ’s Avonds een poké bowl met zalm, avocado, edamame en rijst. Drinken: spa rood. Tijdens het series kijken eet ik een komkommer met sandwichspread.” 

Zondag

“Zonder ontbijt de deur uit richting een interviewafspraak: daar drink ik cappuccino. Daarna een brunch met vrienden in restaurant Yumisan in Den Dolder. Vooraf sushi met garnalen, tonijn, zalm en gebakken rijst. In totaal eet ik zes stukjes. Daarna drie rolletjes gevuld varkensvlees, een klein bordje rundvlees en een bordje gevulde schelpen en garnalen. Toetje: een appelbol met vanille-ijs. Ik drink drie glazen rode wijn. Perfecte afsluiter van de week.” 

Hoe gezond eet zij?

Voedingsdeskundige en diëtist Femke Boekhorst van Feelfreewithfood.nl en Gezondeten.nl: “Janice eet veelzijdig, voedzaam en lekker. Ze mag alleen meer eten op een dag, en dan vooral meer zuivelproducten, fruit, volkoren granen, noten en zaden. Anders kan dit uiteindelijk tot tekorten leiden aan o.a. eiwitten, vezels, B-vitamines, vitamine C, calcium, magnesium, ijzer en jodium. Janice kan dit oplossen met tussendoortjes als fruit, een volkoren boterham met beleg of een schaaltje kwark met havermout, fruit, noten of zaden. Als hoofdmaaltijd kan ze vaker kiezen voor peulvruchten en volkoren producten zoals zilvervliesrijst of volkoren couscous.” 

Brom: Grazia (Kim Buitenhuis) | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws