Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Hair slugging: dé truc om droog en pluizig haar te voorkomen

Waarom wisten we dit niet eerder?

Het fenomeen ‘slugging’ is al een tijdje onder ons. Als het ware dompel je je gezicht onder in vaseline voordat je naar bed gaat. Het resultaat? Een ontzettend zachte huid wanneer je wakker wordt. Maar nu blijkt dat je haar ook baat kan hebben bij zo’n treatment. ‘Hair slugging’ is dan ook dé beauty trend die nu populair is op TikTok.

Nieuw trucje

Last van droge haarpunten of pluizig haar? Dan kunnen je lokken wel wat extra liefde gebruiken. Een goede shampoo en conditioner zijn echter niet genoeg, als we TikTok mogen geloven. Momenteel is het filmpjesplatform namelijk helemaal in de ban van dé trend voor een gezonde coupe: hair slugging.

Zo herstel je een vette coupe na te veel haarolie

Hair slugging

De naam zegt het eigenlijk al: hair slugging werkt in principe hetzelfde als de skincarevariant. Voordat je je haar gaat wassen, breng je voedende producten aan op je lokken. Denk hierbij aan haarolie, een leave-in conditioner of een bonding treatment. Deze producten laat je een paar uur intrekken (of je gaat ermee slapen), voordat je je haar gaat wassen. Het resultaat? Als we menig TikTokker mogen geloven een shiny, gezonde coupe zonder gebroken haarpunten.

@moniquemrapier you will never go back 🥺 say goodbye to split ends 👏🏼 comment any questions!💗 #hair #hairtok #hairhacks #haircare #hairtips #hairdamage ♬ Eenie Meenie (Radio Version) - Sean Kingston & Justin Bieber

In bovenstaande video is te zien hoe TikTok-gebruiker @moniquemrapier een haarolie aanbrengt op haar lokken voordat ze naar bed gaat. Om ervoor te zorgen dat de olie goed kan intrekken, doet ze haar haren in een fuzzy sock, die ze vervolgens vastmaakt met een scrunchie. ’s Ochtends spoelt ze de haarolie uit en wast ze haar lokken zoals ze dat normaal ook doet. En wij moeten toegeven: haar coupe ziet er fabulous uit.

Niet voor iedereen

Haarstylist Jason Collier laat aan Express weten dat deze trend niet voor elk haartype geschikt is. “Ik zou alleen mensen met heel droog en pluizig haar aanraden om deze trend te proberen. Bij andere haartypes zal dit het haar alleen maar zwaar maken en voor onnodige build-up zorgen. De meeste haartypes hebben niet zoveel voeding nodig”, legt hij uit. Aha!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: TikTok, BrunoPress