Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Too bad: WhatsApp werkt straks niet meer op deze smartphones

Wees gewaarschuwd!

Emily Ratajkowski is Pictured Texting Away in New York City.

We kunnen al jaren niet meer zonder WhatsApp. De app is niet meer weg te denken van onze smartphone, maarre ook Whatsapp moet meegroeien met de techniek. Zo weet techsite WABetaInfo te melden dat een stel telefoons op 24 oktober hun WhatsApp vaarwel kan zeggen.

Appen

Het is zo simpel: even naar de App Store of Google Play Store op je telefoon, WhatsApp downloaden, en de wereld ligt aan je voeten. In tegenstelling tot ouderwetse sms’jes, kun je met WhatsApp bijvoorbeeld in een handomdraai foto’s en video’s delen met je familie of vrienden. Ook de functie voor groepsgesprekken is erg populair, en voor veel mensen is de app dan ook een absolute must voor een nieuwe telefoon. Maar als je nu een heel oude smartphone hebt? Dikke kans dat WhatsApp dan niet werkt: de app heeft namelijk minstens Android-versie 4.1 of iOS-versie 12 of nieuwer nodig. Geen zorgen: dit betekent over het algemeen dat je met een telefoon van ná 2012 gewoon goed zit.

Maar goed, mocht je nu toch nog een ouder modelletje hebben, dan is het tijd om goed op te letten. Dat WhatsApp éigenlijk alleen nog voor iOS 12 en latere versies van Apples besturingssysteem zou werken, was al langer bekend. Maar tot nu had dat geen echte gevolgen. Vandaag werd echter duidelijk dat er een duidelijke einddatum komt: op 24 oktober stopt de chatdienst met z’n ondersteuning voor telefoons die een oudere versie dan iOS 12 draaien. In één klap verdwijnt hiermee de ondersteuning voor iOS-versies 10 en 11. Dit betekent dat WhatsApp straks niet meer werkt op bijvoorbeeld de iPhone 5, iPhone 5c, en oudere modellen. Zij hebben namelijk nooit een software-update gekregen na deze iOS-versies.

De modellen

Nogmaals: voor de meeste mensen is dit geen enkel probleem. Nog maar héél weinig mensen gebruiken namelijk zo’n oude smartphone. Maak je je toch zorgen of je straks nog WhatsApp kunt gebruiken? Ga dan de volgende punten na:

  • Dit geldt specifiek voor iPhones, van het merk Apple. Niet alle smartphones zijn iPhones. Als je een smartphone hebt van bijvoorbeeld Huawei, Samsung, of Xiaomi, dan heeft dit nieuws geen gevolgen voor je.
  • Heb je wel een iPhone, maar weet je niet wat voor model je hebt? Open dan op je telefoon je ‘Instellingen’, en tik vervolgens op ‘Algemeen’ en dan op ‘Over’. Hier vind je allerlei informatie over je toestel, zoals bijvoorbeeld de ‘modelnaam’ van je toestel.
      Staat hier iPhone 5 of iPhone 5c? Dan werkt WhatsApp binnenkort niet meer op jouw smartphone.Staat hier iPhone 5s, iPhone 6, of een recenter model? Dan heeft dit nieuws geen gevolgen voor je.
  • Staat hier iPhone 5 of iPhone 5c? Dan werkt WhatsApp binnenkort niet meer op jouw smartphone.
  • Staat hier iPhone 5s, iPhone 6, of een recenter model? Dan heeft dit nieuws geen gevolgen voor je.
  • Ook is het handig om te checken dat je de meest recente software-updates voor jouw toestel hebt. Open hiervoor weer ‘Instellingen’, tik op ‘Algemeen’ en dan op ‘Software Update’. Hier kun je eenvoudig controleren of jouw telefoonsoftware up to date is en dat zo nodig in orde maken.

Bron: Tips & Weetjes | Beeld: BrunoPress

Lifestyle
  • 01/30/2020 Emily Ratajkowski on her phone walking around Tribeca in New York City. The 28 year old model and designer wore a nude trench coat, and sneakers. [email protected] Please byline:TheImageDirect.com