Aha: zó krijg je de zoekbalk op je iPhone weer bovenaan

Die zoekbalk onderaan is een echte no-go.

Lees ook

Een update hier, een update daar: normaal gesproken verandert er naar ons idee niet zoveel als we een update op onze iPhone installeren. Des te groot was de shock toen we na een recente update ineens de internetzoekbalk onderaan het scherm vonden in plaats van bovenaan. Gelukkig is dit makkelijk op te lossen.

Verbetering?

Apple heeft weer een hoop verbeteringen voor iPhones ontwikkeld. Wie overstapt naar iOS15, krijgt onder andere een verbeterde versie van FaceTime en Maps. Ook zijn er veranderingen aangebracht in de manier waarop notificaties op je scherm verschijnen en zijn er meerdere dingen aangepast in Safari. Daar zit ook meteen het ‘probleem’. Er is namelijk een update doorgevoerd waar niemand om heeft gevraagd. De opmaak van internetpagina’s moest volgens Apple anders, zodat je makkelijker met één hand op internet kunt surfen. Daarom hebben ze ervoor gekozen om de zoekbalk naar beneden te verplaatsen. Maar of de gebruikers daar nou zo blij mee zijn…

Frustratie

Het is namelijk niet iets waar je heel makkelijk aan went. Iedereen gaat dus continu de fout in en raakt gefrustreerd. Op Twitter wordt die frustratie door velen geuit. Zo schrijft iemand: “iOS die de Safari-zoekbalk onderaan het scherm plaatst is hetzelfde als glazuur onderop een taart aanbrengen.” iPhone-gebruikers zijn er op z’n zachtst gezegd dus niet blij mee. Gelukkig is er een vrij simpele manier om ervan af te komen en weer ‘gewoon’ gebruik te kunnen maken van Safari.

Makkelijk op te lossen

De oplossing voor dit probleem is echt enorm simpel. Open allereerst Safari op je iPhone. Links op de adresbalk zie je als het goed is aA staan. Klik daarop en kies vervolgens voor de bovenste optie in het menu dat zich uitvouwt (‘Show Top Address Bar’, een icoontje van een rechthoek met een pijltje naar boven). Als het goed is, zorg je er daarmee meteen voor dat de zoekbalk weer bovenaan de pagina staat. Voilà! Je kunt weer gebruikmaken van Safari zoals je gewend was. You’re welcome!

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Gossip Girl

Laatste nieuws

Zie ook