Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Tweede halve finale Eurovisie Songfestival: déze landen zijn door naar de finale

Ook deze tien landen staan zaterdag in de finale van het Eurovisie Songfestival.

Vanavond vond de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2022 plaats in Turijn. Net als in de eerste halve finale was het een heus spektakel, maar helaas konden niet alle achttien deelnemende landen door naar de grote finale op zaterdag 14 mei. 

Door naar de halve finale

De tweede halve finale was minstens zo spectaculair als de eerste halve finale op dinsdag. Van extravagante glitteroutfits tot loepzuivere – en ook iets minder zuivere – optredens: alle elementen om het songfestival een succes te maken kwamen tijdens de tweede show aan bod. 

Achttien landen deden hun uiterste best om een plekje in de finale te halen, maar helaas kon niet iedereen door. De landen België, Tsjechië, Azerbeidzjan, Polen, Finland, Estland, Australië, Zweden, Roemenië en Servië maakten de meeste indruk, want zij zijn door naar de finale finale. De landen die het niet hebben gered zijn: Israël, Georgië, Malta, San Marino, Cyprus, Ierland, Noord-Macedonië en Montenegro.

Finale 

Tijdens de eerste halve finale wisten de landen Zwitserland, Armenië, IJsland, Litouwen, Portugal, Noorwegen, Griekenland, Oekraïne, Moldavië en Nederland een plekje te veroveren in de finale! 

Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en Duitsland hoefden zich niet te bewijzen tijdens een halve finale. Zij maken namelijk onderdeel uit van The Big Five, de landen die het meest bijdragen aan het muziekfestijn, en hebben daardoor al standaard een plek in de finale.

S10 

Afgelopen dinsdag was het even spannend of S10 de finale namens Nederland zou halen. Tijdens de bekendmaking van de uitslag werd pas op het allerlaatst bekend gemaakt dat S10 een plek in de finale had bemachtigd. Stien den Hollander zal aankomende zaterdag opnieuw het nummer De Diepte ten gehore brengen. Spannend! 

Bron: Eurovision.tv | Beeld: EBU (Sarah Louise Bennett)