Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Huh: TikTokkers gebruiken een bevroren komkommer tegen acne

Het werkt echt!

Af en toe een pamper session met een gezichtsmasker en plakjes komkommer op je ogen: wij houden ervan. Maar wist je dat je komkommer ook kunt gebruiken voor een glowy skin zonder puistjes en onzuiverheden?

TikTok-hacks

Van je gezicht primen met glijmiddel tot het aanbrengen van je make-up met een wattenstaafje: op TikTok komen de meest bijzondere beautyhacks voorbij. Hoewel sommige van deze hacks daadwerkelijk handig zijn, kunnen andere meer kwaad dan goed doen. Het is daarom goed om niet elke beautyhack die je op het internet ziet klakkeloos te proberen.

That being said: de nieuwste beautyhype op TikTok lijkt daadwerkelijk goed te zijn voor je huid. We hebben het over de bevroren komkommer-hack. Hierbij wrijven TikTokkers een – jawel – bevroren komkommer tegen hun gezicht. De beautyhack is inmiddels al meer dan 5,3 miljoen keer bekeken en zelfs huidexperts lijken onder de indruk.

Gezichtsmassage

De bevroren komkommer-hack komt in navolging van de ultrapopulaire gua sha-gezichtsmassage. Dit is een massagetool gemaakt van bijvoorbeeld Jade of Rose Quartz. Door deze steen in een bepaald ritme en met bepaalde bewegingen over je gezicht te laten glijden, stimuleer je de bloedsomloop en draineer je het lymfestelsel. Het resultaat? Een stralende huid, minder opvallende poriën, minder wallen en geen onzuiverheden. Ook zou het werken tegen hoofd- en nekpijn, vanwege de ontspannende werking.

Heb je nou geen gua sha in huis? Dan is een bevroren komkommer het perfecte budgetvriendelijke alternatief, zo meent TikTok. Zo laat Mireya Rios (@mireyarios) zien hoe ze de koude komkommer aan de ene kant van haar in opwaartse bewegingen over haar gezicht beweegt voor een instant facelift. We moeten toegeven: het verschil is duidelijk te zien!

https://www.tiktok.com/@mireyarios/video/7095442585585536299?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1

https://www.tiktok.com/@lisa.beautify/video/7066813053723036934?referer_url=https%3A%2F%2Fgraziadaily.co.uk%2F&referer_video_id=7066813053723036934&refer=embed

Voordelen

Als we de talloze TikTok-video's mogen geloven, doet een bevroren komkommer dus echt wonderen voor je huid. Maar wat vinden huidexperts er eigenlijk van? Ook die zien de voordelen er wel van in. "Komkommer zelf bevat een overvloed aan vitamines, vooral B-vitamines, die goed zijn voor je huid", legt schoonheidsspecialist Marie Reynolds uit aan Grazia UK. Daarnaast zijn komkommers rijk aan calcium en vitamine C, evenals silica, een van de weefselzouten die fantastisch zijn voor de huid. "Komkommers hebben bevochtigende eigenschappen (vocht in de huid trekken en vasthouden) en zijn ook kalmerend, verzachtend en ontstekingsremmend", aldus Reynolds.

Daarnaast kan een bevroren komkommer volgens de huidexpert daadwerkelijk zorgen voor een strakkere en stevigere huid. "Komkommer is ook goed voor het microbioom en – omdat het bevroren is – heeft natuurlijke, verstevigende eigenschappen", legt ze uit.

Hoe te gebruiken

Deze TikTok-hack zelf proberen? Reynolds raadt dan aan om de komkommer in opwaartse bewegingen van het midden van je gezicht naar buiten te bewegen. "Begin bij de kin en lippen en glijd naar buiten richting je oor", vertelt ze. "Het gebruik van de komkommer onder je ogen is fantastisch voor het de-puffen van je ogen." Ook kun je de bevroren komkommer in cirkelvormige bewegingen langs je nek naar je sleutelbeen bewegen. "Er is geen goede of foute manier, zolang je maar naar boven en naar buiten beweegt", vat Reynolds samen. Nou, wij leggen alvast een komkommer in de vriezer voor morgenochtend!

Bron: Grazia UK | Beeld: BrunoPress