Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

TikTok-hack zorgt ervoor dat je onmogelijk door kunt lekken tijdens ongesteldheid

Kun je tóch die lichte broek aan.

Wanneer we ongesteld zijn, ruilen we onze lichte broeken en rokken steevast in voor zwarte exemplaren. We zijn namelijk véél te bang om door te lekken. Gelukkig heeft TikTok hier een oplossing voor. Doorlekken is met deze hack verleden tijd.

Doorlekken

Het wordt dan wel het maandelijkse feestje genoemd, maar ongesteldheid is voor veel mensen niet bepaald een vrolijke periode. Denk aan mood swings, puistjes, hevig bloedverlies, buik- en rugpijn en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Hoewel de een zwaarder ongesteld is dan de ander, is er één ding waar iedereen last van heeft: de angst om door te lekken. Vooral tijdens de eerste dagen van je menstruatie is de kans op doorlekken vrij groot. Je bloedt dan over het algemeen heviger en moet vaker je tampon, maandverband of menstruatiecup vervangen. Maar wat als je hier net iets te laat mee bent? Een rode vlek in je kleding of beddengoed is dan helaas vaak het gevolg...

TikTok-hack

Gelukkig is er een makkelijke manier om te voorkomen dat je doorlekt tijdens je ongesteldheid. Daar heb je niet één, maar twee menstruatieverbanden voor nodig. In een video op TikTok laat Alice Williams (@alicewilliams) zien hoe dit precies werkt. Ze plakt als eerst een maandverband op de plek waar je deze normaal gesproken plaatst. Vervolgens plaatst ze het tweede maandverband hier horizontaal achter. Zo voorkom je dat je doorlekt als je zit. Dat geeft toch een wat fijner gevoel als je in de klas zit of op kantoor werkt. Enne, wie weet durf je zelfs een lichte broek of rok aan!

https://www.tiktok.com/@alicewillliams/video/7079982813763718401?referer_url=https%3A%2F%2Fwww.nsmbl.nl%2F&referer_video_id=7079982813763718401&refer=embed

De geniale hack van Alice is inmiddels al meer dan 1,5 miljoen keer geliket en bijna 100 duizend keer gedeeld. "Waarom heb ik hier nooit eerder aan gedacht? Het is zo logisch", reageert een vrouw onder de video. "Ik wou dat ik hier decennia geleden al aan had gedacht", aldus een ander. Een derde vrouw deelt dat ze dit altijd 's nachts doet als ze ongesteld is, en dat dit enorm goed werkt. Ideaal!

Bron: TikTok @alicewilliams, NSMBL | Beeld: BrunoPress