Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Bel je bff: vanaf 25 mei kun je met een nachttrein naar zes Europese steden

Hallo perfecte citytrip.

Geen fan van vliegen, maar wil je wel heel graag een citytrip maken? Dan wordt het tijd om je lover of bff op te trommelen. Je kunt namelijk vanaf 25 mei met de nachttrein naar zes verschillende Europese steden.

Citytrip plannen

Jawel, je leest het goed. Vanaf 25 mei is het mogelijk om 's avonds laat in de trein te stappen, om vervolgens 's ochtends vroeg op de plaats van bestemming wakker te worden. Slapend jezelf laten vervoeren naar een hotspot: wij kunnen ons geen betere manier voorstellen.

Zes Europese steden

TUI begrijpt dat je voor een stedentripje echt niet per se in het vliegtuig hoeft te stappen. De reisorganisatie start daarom vanaf 25 mei met nachttreinen naar Kopenhagen, Praag, Wenen, Venetië, Milaan en Florence. De treinen vertrekken vanaf Amsterdam en Utrecht en vertrekken om half vijf ’s middags of acht uur ’s avonds. De volgende ochtend ontwaak je op de plaats van bestemming tussen acht en elf uur ’s ochtends. 

Fijn voor het milieu

Niet alleen is deze manier van reizen fijn voor jezelf, het is ook fijner voor de natuur. TUI is voor deze nieuwe manier van reizen een samenwerking aangegaan met GreenCityTrip, die al sinds vorig jaar nachttreinen aanbiedt. Vanaf 11 mei is het via TUI mogelijk om een ticket te boeken. Grote kans dat wij dit jaar ook een ritje gaan maken! 

Bron: Amayzine | Beeld: Emily in Paris