Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Sebastiaan Labrie over net niet halen Expeditie Robinson-finale: ‘Ik was er ziek van’

Ook deelt de acteur of hij ooit nog een keer mee zou willen doen aan het survivalprogramma.

Sebastiaan Labrie had één doel voor ogen en dat was het halen van de finale van Expeditie Robinson: All Stars. Helaas won hij de laatste proef niet van Ferry Doedens en moest hij vlak voor de finale naar huis. In Eilandpraat blikt de acteur hierop terug. 

Geen finale

De laatste vier kandidaten van Expeditie Robinson moesten het in twee loeizware proeven tegen elkaar opnemen om de finale te halen. Dominique stond al in de finale en dus namen overgebleven kandidaten Ferry Doedens, Mariana Verkerk, Niels Gommers en Sebastiaan Labrie het tegen elkaar op in de halve finale. Degene die de eerste halve finaleproef won was Niels en de tweede proef werd gewonnen door Ferry.

Sebastiaan en Mariana moesten dus vlak voor de finale naar huis. Iets waar Sebastiaan nog steeds van lijkt te balen. “Ik was er ongelooflijk ziek van. Vooral omdat ik er door een puzzel uitging. Met alle respect naar Ferry, maar dat is niet zijn forte”, deelt de acteur in Eilandpraat. De kandidaten moesten tijdens de laatste proef een parkour afleggen dat bestond uit verschillende onderdelen, waaronder een puzzel. Sebastiaan legde het parkour vliegensvlug af, en had een voorsprong op Mariana en Ferry. Hij raakte zijn voorsprong echter kwijt door de puzzel. “Ik zag het gewoon niet”, vertelt Sebastiaan daarover. 

Hoewel Sebastiaan ernaar uitkeek om weer te eten en te douchen, was hij er ziek van dat hij de finale net niet had gehaald. “De eerste keer dat ik meedeed in 2010 haalde ik het tot de halve finale. Dus ik moest en zou nu de finale halen. Maar ik heb mijn best gedaan.” 

Zwaar

Het is ruim twaalf jaar geleden dat Sebastiaan voor het eerst meedeed aan Expeditie Robinson. In de All Stars-afleveringen steekt de acteur niet onder stoelen of banken dat hij het survivalprogramma dit keer loodzwaar vond. Maar waarom was het dit keer eigenlijk zoveel zwaarder? “Het is gewoon een heel simpel ding: je wordt ouder en merkt dat de boel makkelijker kraakt. Dus dat gaat niet meer als vroeger”, deelt de vijftigjarige acteur. 

“Dat vond ik af en toe wel pittig. Ook omdat ik de strijd aan wil kunnen gaan met een Niels. Dat ik oprecht denk: f*ck dude, hij gaat me op alle vlakken verslaan. Dus daarin vond ik dat wel confronterend.”

Opnieuw meedoen

Zoals in elke aflevering sluit host Luuk Ikink Eilandpraat af met de vraag of de afvallers nog een keer mee zouden willen doen aan Expeditie Robinson. Hoewel Sebastiaan een bijzonder avontuur achter de rug heeft, lijkt het erop dat hij niet nog een keer mee wil doen. “Zeg nooit nooit, maar voor nu zeg ik: nooit.” Duidelijk! 

Bron: Eilandpraat | Beeld: RTL