Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Deze handige eyeliner-hack gaat viraal op TikTok

Haal je oude make-up paletten maar uit de kast!

PFW - Street Style

Wij zijn al jaren verknocht aan onze zwarte eyeliner. Met een donker oogpotlood op je bovenste waterlijn en een zwarte cat eye creëer je in een mum van tijd een zwoele look. Deze zomer mag het echter allemaal wat lichter. Want je kunt van je gekleurde oogschaduw ook gewoon een eyeliner maken met deze handige TikTok-hack!

Meer kleuren

Doen wij een make-uppie op, dan mag een zwarte eyeliner doorgaans niet aan onze look ontbreken. Jarenlang was een zwarte cat eye ontzettend populair, maar nu is er een andere trend in town. Sinds we de serie Euphoria hebben gezien experimenteren we regelmatig met wat moeilijkere en kleurrijke make-up looks, maar vooral met het aanbrengen van eyeliner moeten we nog flink oefenen. Gelukkig heeft TikTok een handige oplossing gevonden voor het aanbrengen van een colourful ooglook.

Trucje

TikTokker Monet McMichael vertelt namelijk dat je je oogschaduw kunt upgraden door het in micellair water te dippen. "Dus ik hoorde van een vriend van een vriend, als je wat micellair water neemt en je je kwast dipt in een oogschaduwkleur van je palet, kun je elke kleur grafische eyeliner maken", legt ze uit in de video. "Als dit werkt, word ik zo enthousiast." Je zou hierdoor een nieuwe kleur kunnen krijgen, die je met een kwastje zo kunt aanbrengen als eyeliner! Monet vergelijkt het ook wel met waterverven.

@monetmcmichaelnew fav unlocked OMG. catch me rocking a new eyeliner color every day 💅🏽♬ original sound - monet mcmichael 🤍

Reacties

Enne, dat de hack een succes is, blijkt wel uit de vele views die de video inmiddels heeft. Maar liefst 16 miljoen mensen hebben de TikTok gezien. "Mijn paletten waren aan het verstoffen, dit verandert alles!" En "Wow, game changer!", klinkt het in de comments. Zelfs zangeres Meghan Trainor reageert. "Ik hield letterlijk mijn adem in toen je het andere oog deed."

Ook zijn er een aantal beautyexperts die hebben gereageerd op de hack. Zij zijn onder de indruk, maar geven als advies dat het nóg beter is om een face spray aka setting spray te gebruiken. Hierdoor zou de oogschaduw nog langer blijven zitten. Aha!

Bron: Cosmopolitan UK | Beeld: Brunopress, TikTok

Beauty
  • Street style, arriving at Chanel Spring Summer 2022 Haute Couture show, held at Grand Palais Ephemere, Paris, France, on January 25, 2022. Photo by Marie-Paola Bertrand-Hillion/ABACAPRESS.COM