Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Styliste Hailey Bieber over dé perfecte festivaloutfit

Onze festivaloutfit is sorted.

Als wij een queen of fashion mogen aanwijzen, dan kiezen wij zonder twijfel voor Hailey Bieber. Onze Pinterest staat vol met inspiratiefoto's van haar nostalgische outfits: van crop tops met cargobroeken tot bikershorts met een oversized sweater. Ook als het op festivaloutfits aankomt is Hailey onverslaanbaar.

Celebrity stylist

Als wij aan de outfits van Hailey Bieber denken, dan denken wij aan simpele, nonchalante doch opvallende outfits. Op een festival wijkt het model dan ook niet vaak af van haar uniform. Een baggy jeans of denim shorts met een korte, strakke top en een oversized jas is haar go-to outfit.

Hoewel Hailey zelf ongetwijfeld ook een geweldig gevoel voor stijl heeft, worden veel van haar outfits samengesteld door haar styliste Karla Welch. Karla doet niet alleen de styling van Hailey, maar ook van haar hubby Justin Bieber en van celebrities als Tracee Ellis Ross en Sarah Paulson.

Perfecte festivaloutfit

Het is wel duidelijk: we kunnen Karla wel vertrouwen als het op mode aankomt. Met het festivalseizoen voor de deur, kunnen we wel wat tips and tricks gebruiken voor de perfecte festivaloutfit. Karla's number one tip? De kringloop! "Kringlopen is de beste manier om nieuwe trends uit te proberen, en festivals zijn het perfecte moment om wat meer gedurfd te zijn met je garderobe", vertelt ze aan PopSugar.

Go for denim

Weet je echt niet wat je aan moet doen? Dan kun je volgens Karla het beste kiezen voor een timeless staple: denim. "De meest tijdloze look is altijd denim. Een van mijn go-to festival looks is een afgeknipte denim short, sneakers of combat boots met een klassiek t-shirt. Denim is geweldig voor festivals, omdat het alleen maar cooler lijkt als het een beetje vies wordt en het doorstaat zelfs al het dansen in de woestijn", legt Karla uit.

Het Euphoria-effect

Naast heel veel denim kunnen we volgens Karla dit jaar ook veel mode à la Euphoria verwachten. Denk aan felle kleuren, gewaagde outfits en veel cut-outs. "Ik denk dat mensen zo blij zijn dat ze weer naar festivals kunnen, dat ze all out gaan zit jaar", voorspelt de celebrity stylist. "Ik denk dat dit jaar alles kan, omdat mensen nu meer dan ooit zichzelf willen uitdrukken door middel van hun outfits." Kortom: leef je uit!

Bron: PopSugar, NSMBL | Beeld: BrunoPress