Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Rita Berger blikt terug op Expeditie Robinson: ‘Ik ben heel tevreden met hoe ver ik ben gekomen’

'Ik wilde vooral niet als eerste naar huis.'

Bijna iedereen dacht dat Edith Bosch dit keer degene was die eruit werd gestemd tijdens de Eilandraad. Tot Ediths grote verbazing was het Rita Berger die de meeste stemmen kreeg en Expeditie Robinson moest verlaten. In Eilandpraat blikt Rita terug op haar deelname aan het survivalprogramma. 

Weggestemd

Hoewel het voor veel kijkers als een verrassing kwam dat Rita naar huis werd gestemd, verbaasde het Rita zelf niet. “Ik zag ‘m aankomen. Dus ik had me daar gedurende de dag een beetje op voorbereid”, vertelt Rita aan presentator Luuk Ikink

De eerste keer dat Rita meedeed aan Expeditie Robinson haalde ze de halve finale. Dit keer moest ze helaas eerder naar huis. Toch is ze blij met hoever ze is gekomen in het survivalprogramma. “Je begint met allemaal halvefinalisten, dus je weet dat de kans groot is dat je niet weer zover komt”, zegt ze. “Ik wilde vooral niet als eerste naar huis. Ik ben eigenlijk heel tevreden met hoe ver ik ben gekomen.” 

Weegschaal

In Eilandpraat is ook te zien wat Rita deed toen ze was afgevallen. Zo belde ze als eerst haar familie, poetste ze haar tanden meerdere keren én stond ze op de weegschaal. Na vijftien dagen mee te hebben gedaan aan Expeditie Robinson was het bovendien wel even wennen om weer in de spiegel te kijken. 

“Jeetje, ik heb een ingevallen gezicht”, zegt Rita als ze voor het eerst in de spiegel kijkt. “Ik woog 55,5 kilo voor de expeditie”, vervolgt ze als ze op de weegschaal gaat staan. Als Rita erachter komt dat ze nu 54 kilo weegt, is ze opgelucht. “Ik was heel bang dat ik onder de 50 zou komen. Dit valt me alles mee.”

Edith

Toen Rita afscheid nam van de groep na de Eilandraad, fluisterde ze Edith toe dat ze hoopt dat zij zal winnen. “Ik hoop heel erg dat Edith ver komt. Ik gun het haar het meest.” De twee hebben tijdens hun deelname aan het programma namelijk een heel goede band opgebouwd. “We konden heel fijn praten. We hebben een leuke klik. Ze is een mooi mens en we hadden fijne gesprekken.” 

Of Edith de halve finale haalt? We gaan het zien… 

Bron: Eilandpraat | Beeld: RTL (Shotsbysud)