Olcay Gulsen over supporten Jaimie Vaes: ‘Ik heb haar regelmatig gesproken’

Olcay kan zich goed in het verhaal van Jaimie verplaatsen.

1 op de 5 vrouwen is ooit fysiek mishandeld door haar partner of ex. Olcay Gulsen maakte er de serie Fatale Liefde over, aangezien zij vroeger te maken heeft gehad met huiselijk geweld. De presentatrice weet veel over dit onderwerp en besloot hierom ook contant op te nemen met Jaimie Vaes, die ook te maken kreeg met dit verdrietige onderwerp. 

Cijfers liegen er niet om

De cijfers liegen er niet om: twintig procent van de vrouwen krijgt ooit te maken met een relatie die gewelddadig is. In de nieuwste Grazia vertelt Olcay hoe heftig en vooral serieus dit probleem is. “Eens in de acht dagen overlijdt in Nederland een vrouw door geweld van haar partner of ex. We denken altijd maar dat dit alleen in het buitenland in zo’n extreme mate gebeurt, maar het zijn gewoon cijfers uit eigen land. Aan de ene kant zijn we super feministisch, maar toch blijft het aantal slachtoffers van partnergeweld groeien. Hoe verhoudt zich dat nu tot elkaar, ik wilde daar graag induiken.” 

Jaimie Vaes

Onlangs zagen we in het nieuws dat Lil’ Kleine werd opgepakt, want hij zou zijn (inmiddels) ex-verloofde Jaimie Vaes mishandeld hebben – iets wat op camerabeelden te zien was. Het nieuws over Jaimie was een hot topic en veel mensen riepen: waarom gaat Jaimie niet weg bij haar vent? Juist dít is volgens Olcay zorgwekkend. “Ik schrok daar heel erg van, want na alles wat ze al had meegemaakt, kreeg ze ook nog heel Nederland over zich heen die er wat van vond en haar ongevraagde adviezen gaf. Ik denk dat dat heel schadelijk is voor een slachtoffer.” 

Supporten

Olcay probeerde Jaimie steun te bieden en haar bij te staan in deze lastige situatie. “Ik heb haar regelmatig gesproken en gezegd dat als ze me nodig heeft, ik voor haar klaarsta”, legt Olcay uit. “In plaats van goedbedoelde adviezen te geven, kun je beter tegen iemand zeggen: ‘Wat er ook gebeurt, ik ben er voor jou.’ Zonder te oordelen over de situatie.”

Voor een ander bepalen waarom die persoon wel of niet bij iemand blijft, is volgens Olcay allesbehalve slim. “Ik vind het pijnlijk om te zien dat iedereen lijkt te weten wat de reden is dat iemand bij een gewelddadige partner blijft. ‘Het zal wel voor het geld zijn’, roepen ze dan. Maar je weet helemaal niks over de situatie, en eigenlijk doet het er ook niet toe, ben er gewoon voor die persoon.” 

Fatale Liefde

In haar nieuwste serie Fatale Liefde, vanaf 3 mei om 20.25 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO3, duikt Olcay in het onderwerp partnergeweld. Waar ontstaat partnergeweld? Was het te voorkomen geweest? En hoe kan het dat sterke vrouwen, waarvan je denkt dat ze het nooit zouden pikken, er toch jarenlang in blijven hangen, soms zelfs het leven laten? 

Olcay vertelt alles over haar nieuwe serie en haar kijk op partner- en huiselijk geweld in de nieuwste Grazia. Vanaf morgen in de winkel! 

Bron: Grazia (Jill Waas) | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws