Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Nog altijd geen corona gehad? Hier kan dat door komen

Aha!

Heb jij de afgelopen twee jaar de corona-dans ontsprongen? Lucky you. Dit betekent overigens niet dat er iets mis met jou is. Er zijn namelijk verschillende factoren die hier invloed op hebben!

Luchtkwaliteit en veel groen

Woon jij in een gebied met veel natuur? Dan kan dat zeker een reden zijn dat je nog geen corona hebt gehad. Onderzoek toont namelijk aan dat er in gebieden met luchtvervuiling meer besmettingen plaatsvinden. Het virus wordt namelijk niet alleen via lichamelijk contact overgedragen, maar ook via de lucht. Maar als je bij een gebied met veel bomen woont, kan dit ook invloed hebben. Bomen stoten namelijk een stofje uit dat voor een sterker immuunsysteem zorgt.

Gewicht en beweging

Daarnaast toont onderzoek ook aan dat er een link is tussen corona en gewicht. Mensen met obesitas hebben namelijk drie keer zoveel kans op een coronabesmetting dan iemand die een gezond gewicht heeft. Dus sta jij minstens drie keer per week in de gym? Dan is je immuunsysteem heel sterk!

Vitamine D

En laten we de vitamines niet vergeten. Ondertussen weten we hoe belangrijk die voor ons lichaam zijn. Ook bij het voorkomen van corona zijn ze onmisbaar. Met name vitamine D. Dankzij vitamine D reageert je immuunsysteem sterk op infecties, waardoor de kans op corona kleiner is. Dit laat nog maar eens zien hoe belangrijk het is om dagelijks voldoende vitamine D binnen te krijgen of vitamine D-pillen te slikken. The more you know!

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: iStock