Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Fan van Mocro Maffia? Videoland komt met nieuwe soortgelijke serie

Mét acteur Robert de Hoog aka Tatta.

Voelde het alsof je in een zwart gat viel, nadat je de laatste aflevering van Mocro Maffia keek? Herkenbaar, wij ook. Maar gelukkig weet Videoland ons blij te maken met een gloednieuwe topper. De streamingdienst werkt namelijk aan een serie à la Mocro Maffia

Grimmige onderwereld

De serie wordt pas in het najaar van 2022 verwacht, maar trekt nu al onze aandacht. De nieuwe Videoland-serie Sleepers is namelijk geschreven door Robert de Hoog (aka Tatta in Mocro Maffia) en Simon de Waal. Het verhaal draait om de wereld van rechercheur Martin Oudkerk (gespeeld door Robert). Zijn wereld stort in wanneer zijn surrogaatvader Henk vermoord wordt. Henk is één van de laatst overgebleven criminelen uit het tijdperk van oude penoze en heeft sinds het begin van deze eeuw mensen naar de politieschool gestuurd om informatie door te geven aan zijn criminele organisatie.

Wanneer een nieuwe lichting criminelen entree maakt in de Utrechtse onderwereld, wordt Martin meegesleurd in deze grimmige wereld. Hoe kan Martin zijn banden met de onderwereld geheimhouden en tegelijkertijd zijn gezin beschermen?

Criminele organisaties

Net als in Mocro Maffia draait deze serie om de onderwereld, maar gaat het in Sleepers vooral om de corrupte agenten. De serie is namelijk geïnspireerd op het fenomeen dat criminele organisaties jonge mensen naar de politieschool stuurden om zo bij de politie te infiltreren. Deze jonge infiltranten worden ‘sleepers’ genoemd. 

"We vertellen met Sleepers een verhaal over personen die verstrikt raken in een verschrikkelijke wereld en alles op alles moeten zetten om hieruit te komen om hun geliefden te beschermen”, stelt Robert dan ook over zijn eigen serie. “Sleepers is een fictief verhaal, maar zou zomaar morgen in de krant kunnen staan.” 

Wanneer de serie precies verschijnt, is nog niet helemaal duidelijk. De opnames zijn in ieder geval van start gegaan. We can’t wait. 

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Sleepers