Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Door deze fout in je skincare routine doe je je huid meer kwaad dan goed

Geloof ons: deze fout wil je niet maken.

Exfolianten, toners en serums: onze badkamers staan er vol mee. Maar wist je dat een product dat nog zo veelbelovend is, je huid alleen maar kan verpesten wanneer je het op de verkeerde manier gebruikt? Probeer bij het gebruik van skincare producten altijd déze fout te vermijden.

Actieve ingrediënten

We zien het tegenwoordig steeds vaker: huidverzorgingsproducten met actieve ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan een exfoliant of een serum met retinol, twee producten die enorm veel goeds kunnen doen voor je huid, mits je het op de juiste manier gebruikt. Zo zorgt een exfoliant ervoor dat het buitenste laagje met dode huidcellen van je huid verdwijnt, een manier om verstopte poriën te voorkomen. Retinol stimuleert de celvernieuwing in je huid, een manier om een verouderde huid met fijne lijntjes te voorkomen.

Bescherm je huid

Gebruik je een exfoliant of retinol? Good for you, maar let hierbij wel op één belangrijk punt: zonbescherming. Door de actieve ingrediënten in de producten wordt je huid namelijk sneller blootgesteld aan UV-stralingen. Iets wat je huid uiteindelijk meer kwaad dan goed doet.

Het is dan ook belangrijk om een exfoliant of retinol altijd voor het slapen gaan te gebruiken. Zo kun je in de ochtend een SPF (met minimaal SPF30) op je huid aanbrengen, om je huid te beschermen. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat je gigantisch snel verbrandt. En nee, dit soort taferelen vallen niet onder het mom 'vandaag een tomaatje, morgen een chocolaatje'. Een verbande huid vergroot de kans op huidkanker en blijvende pigmentvlekken. Smeren, dus.

Bron: Stylist | Beeld: BrunoPress