Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dee van der Zeeuw blikt terug op heftige periode met drie miskramen

'Ik kon alleen maar huilen.'

Dee van der Zeeuw en lover Lars Gerbrands zijn in verwachting, maar hier is veel aan vooraf gegaan. Zo heeft Dee in een korte periode drie miskramen gehad, iets wat veel met haar gedaan heeft. In &C’s Oh Baby! Special is ze dan ook openhartig over deze heftige tijd.

Drie miskramen

Dee van der Zeeuw, die jarenlang een relatie heeft gehad met vlogger Enzo Knol, praat in de special over de afgelopen tijd en de miskramen die ze heeft gehad. In 2021 kreeg ze eerst een spontane miskraam, daarna een buitenbaarmoederlijke zwangerschap en ook de derde zwangerschap werd een miskraam.

"Toen Lars en ik besloten voor een kindje te gaan, had ik een sterk gevoel dat zwanger worden niet meteen zou lukken", deelt de influencer met het blad. Bij de eerste positieve test kon ze dan ook niet meteen blij zijn. "Helaas terecht: anderhalve week later kreeg ik een miskraam." Bij de tweede zwangerschap leek er niets aan de hand, maar zagen ze bij de echo niets op het beeld. Het bleek om een buitenbaarmoederlijke zwangerschap te gaan, dit konden ze pas na twee weken vaststellen.

De rumoerige tijd heeft veel met Dee gedaan, en was mentaal een loodzware tijd: "Ik sliep niet meer, was lijkbleek en viel vijf kilo af. Dat het ook ditmaal niet goed zat, was weer een bevestiging van mijn gevoel. Ik was heel verdrietig en wilde het liefst alleen in bed liggen. Lars ging heel anders met zijn gevoel om. Ik vond het lastig om te accepteren dat hij anders rouwde dan ik."

Probeerpauze

Het koppel laste een probeerpauze in, en genoten van één laatste zomer met zijn tweeën. In de laatste week raakte Dee weer zwanger, en leek alles goed te gaan. "Ditmaal was mijn gevoel anders. Het vruchtje zat in de baarmoeder, we zagen een kloppend hartje op de echo en ik was ervan overtuigd dat deze zwangerschap zou slagen." Tot ze, een paar dagen voor de echo, een onzeker gevoel kreeg en meteen wist dat het niet goed zat. "Ik kon alleen maar huilen", deelt Dee.

"Ik wist niet waar ik de energie vandaan moest halen om weer op te krabbelen." Omdat het vruchtje nog in haar baarmoeder zat, moest ze de miskraam zelf opwekken. "Ik heb drie uur op bed gelegen met weeën."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Dee (@dee)

In verwachting

Ondertussen lacht het geluk haar weer toe, en is ze in verwachting. Toch houdt ze nog een slag om de arm: "Ik weet sinds de eerste miskraam wel dat ik nooit meer onbezonnen een zwangerschap in kan gaan. Een positieve test is geen garantie voor een baby, daar ben ik wel achter."