Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Een zachte en stralende huid? Probeer deze bodyscrubs eens

Een heerlijke oppepper voor je huid!

Smeersels waar we een zachte huid van krijgen: we love it. Vooral bodyscrubs zijn favoriet. Toch hangt er vaak een prijskaartje aan waar we minder blij van worden. Gelukkig zijn er ook verschillende scrubs die je zelf thuis kunt maken met een paar simpele ingrediënten. Wij zetten er drie voor je op een rijtje.

Voor de gevoelige huidjes

Een scrub waar celebrity facialist Lord Gavin McLeod Valentine bij zweert, is de variant met honing, bruine suiker en zeezout. "Vooral honing is belangrijk", aldus Valentine. "Het is een van de super healers van de natuur, die goed werkt bij het bestrijden van verschillende huidaandoeningen. Het helpt bij het repareren van je huidcellen en het beschermt je huid tegen UV-schade. Daarnaast zorgt het ervoor dat je poriën gereinigd worden, zodat er geen ophopingen van bacteriën plaatsvindt."

Hoe je deze scrub maakt? Giet 65 gram bruine suiker, 65 gram olie, 35 gram zeezout en twee theelepels honing in een schaaltje. Mix het goed door elkaar en voeg eventueel wat extra suiker, zout of olie toe totdat het mengsel stevig genoeg voelt. Als je wilt, kun je er ook nog een essentiële olie aan toevoegen. Breng de scrub onder de douche aan, scrub vervolgens in opwaartse richting om je bloedcirculatie te stimuleren. Het resultaat: een heerlijk zacht huidje, ook als je huid van zichzelf gevoelig is.

Lekker tintelen

Volgens Sophie Oliver, oprichtster van de botanische skincare lijn Baie Botanique, zijn Himalayazout en kokossuiker dé ingrediënten voor een bodyscrub waar je huid heerlijk van gaat tintelen. "Ze bevatten allebei veel mineralen, die ervoor zorgen dat je huid gevoed wordt en er gezonder uitziet", aldus Oliver. Hoe je deze scrub maakt? Mix vier eetlepels Himalayazout, vier eetlepels kokossuiker, vier eetlepels kokosnootolie (of olijfolie), vier eetlepels maple syrup en twee eetlepels citroensap (inclusief pulp) in een grote schaal. Meng alles goed door elkaar en breng het op een natte huid aan. Masseer het 1 tot 2 minuten goed in en spoel het vervolgens goed af.

Na een paar minuten gaat je huid tintelen, omdat het effect van het zout en de citroen te voelen is. Dat is een goed teken, want het geeft aan dat alle ingrediënten door je huid zijn opgenomen en dat dode huidcellen worden afgebroken. Op naar een glanzende huid!

Het recept voor glowy skin

Heb je het gevoel dat je huid er wat dof uitziet? Dan is deze bodyscrub ideaal. Schoonheidsspecialiste Elizabeth Palomares-Michael is helemaal fan: "Deze scrub kan zowel op je lichaam als op je gezicht worden gebruikt en is een goede manier om roodheden te verminderen. Ook zorgt het ervoor dat je huid gehydrateerd blijft en mooi glanst. Je kunt het bovendien ook langer op je gezicht laten zitten, tot wel 15 minuten. Dan dient het vooral als een hydrating mask."

Deze scrub maak je door drie eetlepels havermout, twee eetlepels yoghurt en een eetlepel honing bij elkaar in een schaal te gieten. Roer de boel goed door en breng het aan op een natte huid. Scrub met lichte bewegingen over je huid en laat de scrub vervolgens een kwartiertje uitharden. Haal het er met een zacht washandje van af en voilà! Glowy skin als nooit tevoren.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: BrunoPress