Dit is waarom je je huid iedere avond dubbel zou moeten reinigen

En waarom je dit met déze producten zou moeten doen.

Lees ook

Een exfoliant, serum en moisturizer: we smeren iedere avond trouw flink wat producten op ons gezicht. Er is echter één stap die misschien wel het belangrijkste onderdeel van je routine is, namelijk reinigen. En dat zou je eigenlijk twee keer moeten doen. 

Double cleanse

De hype rondom een zogenoemde double cleanse is niets nieuws. Op TikTok en menig beauty-account zien we regelmatig dat een dubbele reiniging veel goeds doet voor je huid, vooral op de dagen wanneer je een laag make-up of SPF van je gezicht wilt wassen. 

Een dubbele reiniging kan op verschillende manieren. Zo kun je je cleansing gel twee keer achter elkaar gebruiken, je gezicht reinigen met micellair water en vervolgens een cleansing gel gebruiken óf een cleansing balm en een reinigingsgel gebruiken. Laatstgenoemde is onze favoriet en zo denkt Trinny Woondall, CEO en founder van Trinny London er ook over.

Trinny London

Trinny’s skincare story begon bij Trinny Woodall zelf. Ze is bekend van haar do-it-everywhere make-upproducten die ze in 2017 lanceerde. En nu is er in 2022 een nieuw hoofdstuk aangebroken. Chapter One is het eerste hoofdstuk van haar eigen skincare, met in de hoofdrol het reinigen van je gezicht. Hiermee maakt Trinny met haar premium, prachtige en moderne merk de stap van make-up naar skincare.

Een schone huid is volgens Trinny de belangrijkste stap van een goede routine en wordt door veel mensen nog onderbelicht. Trinny geeft aan dat het belangrijk is om goed te voelen wat de behoefte van je huid is. Beschadig en irriteer hem niet onnodig en zorg dat je huidbarrière intact blijft. Het reinigen van je huid zowel in de ochtend als avond is niet alleen een heerlijk verwenmoment voor jezelf, maar ook een investering in je huid. Dure serums en crèmes worden namelijk veel beter opgenomen op een goed gereinigde huid. 

Boenen maar

Trinny London lanceert twee verschillende cleansers. De Enzymen Balsem Cleanser – Be your Best, een op olie gebaseerde transformerende balsem dat vuil, hardnekkige oogmake-up en SPF van je huid verwijdert. De AHA/HA Cleansergel – Better Off is een exfoliërende gel die bestaat uit een actieve, huidvriendelijke formule waarmee de huid grondig gereinigd wordt, zonder de huid te strippen. De reinigers zijn zowel apart van elkaar als samen te gebruiken.

Feestje in je badkamer

Niet alleen zijn deze cleansers een feestje in je badkamer (hallo kanariegele verpakking!), maar ook nog eens navulbaar. Dankzij de recyclebare cartridge zet Trinny hiermee een stap richting duurzaamheid. Ook zijn alle ingrediënten goed leesbaar in plaats van weggemoffeld in de kleine lettertjes. En jawel, ook daar worden we blij van.

Trinny’s beautymerk ontwikkelt zich razendsnel. Wij zijn benieuwd naar Chapter Two van haar eigen skincare collectie. Enne, na de lancering van deze twee veelbelovende cleansers lijkt dat wel goed te komen. We can’t wait. 

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook