Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit is de grootste fout die elk sterrenbeeld maakt in relaties

Niemand is perfect, blijkt maar weer.

Niemand is perfect, ook niet in relaties. We doen allemaal weleens iets waar we later spijt van hebben. Soms zit het 'm juist in dingen die we níet doen, zoals excuses aanbieden of beleefdheden uitwisselen. Volgens de sterren is er bij elk sterrenbeeld een specifiek probleem dat vaak in relaties optreedt. Hieronder hebben we ze alle twaalf voor je op een rij gezet. Herkenbaar?

Stier: opkroppen

We horen wel vaker dat Stieren behoorlijk koppig zijn. Dit uit zich ook in relaties. Stieren willen graag dat alles harmonieus verloopt en raken snel gestrest als er sprake van drama is. Om tot die harmonieuze toestand te komen, kroppen ze hun gevoelens op zodat die de sfeer niet kunnen verpesten. Op een gegeven moment moeten die gevoelens er echter uit, wat tot een explosie leidt. Soms is het beter om lastige gesprekken maar gewoon meteen te voeren in plaats van ze lange tijd uit de weg te gaan.

Kreeft: te afhankelijk worden

Kreeften vinden het in beginsel vaak moeilijk om iemand te vertrouwen. Op het moment dat je hun vertrouwen hebt, zijn ze echter heel open. Iets te open zelfs. Het zorgt er al snel voor dat hun gevoelens en die van hun partner met elkaar verweven worden. Kreeften lopen daardoor het gevaar dat ze hun eigen identiteit verliezen in een relatie en zich alleen nog maar bezighouden met wat de ander wil en voelt. Het is daarom des te belangrijker om die individualiteit te behouden.

Tweelingen: te vroeg opgeven

Tweelingen staan erom bekend dat ze wegrennen voor hun gevoelens. Ze kijken ook geen moment achterom, ze laten de boel liever de boel. Ook in relaties is dit iets waartoe ze geneigd zijn. Is het niet meer leuk of er is een beetje drama gaande? Dan gooien Tweelingen onmiddellijk de handdoek in de ring. Onenigheid betekent voor hen meteen het einde van een relatie, in plaats van een mogelijkheid om samen verder te groeien.

Leeuw: gevoelens afreageren

Op het moment dat alles lekker loopt in het leven van een Leeuw, is de lach niet van diens gezicht te krijgen. Wanneer het wat minder gaat, is dat echter ook meteen te merken. Leeuwen hebben dan al snel de neiging om hun negatieve gevoelens op hun partner af te reageren. Ze realiseren zich niet dat hun partner niet al die ellende over zich heen wil krijgen. Hun partner heeft immers zelf ook gevoelens, problemen en emoties waar hij of zij mee om moet gaan. Het is belangrijk voor Leeuwen om te leren dat hun partner ook de ruimte moet krijgen om diens eigen gevoelens te uiten.

Schorpioen: drama creëren in plaats van samenwerken

Bij Schorpioenen gaat alles in extremen. Die extremiteit kan van pas komen bij bijvoorbeeld hun werk en het nastreven van langetermijndoelen, maar het kan er ook snel voor zorgen dat Schorpioenen ongelukkig worden. Daardoor gaan ze onnodig drama creëren en krijgen ze eerder ruzie met hun partner dan dat ze diegene helpen. Uiteindelijk gedragen ze zich alsof ze helemaal geen relatie hebben, omdat het te moeilijk is om met hun partner samen te werken. Een goede oplossing voor dat probleem is om wat vaker een stapje terug te doen en diep in te ademen. Dat voorkomt een hoop drama.

Maagd: proberen mensen te veranderen

Mensen met het sterrenbeeld Maagd staan erom bekend dat ze overal mogelijkheden voor verandering zien. Ook bij andere mensen zien ze die mogelijkheid. Ze hebben al snel het gevoel dat ze anderen kunnen 'repareren' en ten goede kunnen veranderen. Ook in relaties doen ze dit, maar het wordt ze lang niet altijd in dank afgenomen. Maagden zien al gauw bepaalde gewoontes of gedragingen bij hun partner die ze vervelend vinden en uiten daar kritiek op. Hoewel het doorgaans goed bedoeld is, kan het beter achterwege worden gelaten.

Boogschutter: niet eerlijk over gevoelens

Waar andere sterrenbeelden soms iets té eerlijk zijn, houden Boogschutters juist vaak gevoelens achter. Ze houden van positiviteit en laten elke vorm van negatieve gevoelens of gedachten het liefst achterwege. Bij spanning in hun relatie willen ze dat het liefst zo snel mogelijk opgelost hebben. Ze gaan vervolgens wel naar hun vrienden om die problemen te bespreken. Dat zorgt ervoor dat er verschillende meningen in hun hoofd blijven rondcirkelen, waardoor ze al snel het gevoel krijgen dat ze maar beter met de hele relatie kunnen stoppen. In de tussentijd heeft hun partner daar geen idee van, omdat er niet over wordt gepraat. Meer en opener communiceren is dus de oplossing.

Waterman: altijd moeten winnen

Watermannen willen altijd over de controle over hebben. Ze zijn bang voor verandering en willen ook in een relatie graag dat alles altijd hetzelfde blijft. Omdat ze dingen vaak veel te veel overdenken, kan er al snel een strijd tussen hen en hun partner ontstaan. In plaats van vast te houden aan de controle, kun je beter met je partner communiceren en samenwerken om te voorkomen dat alles op ruzie uitdraait. Je hoeft niet altijd je gelijk te halen, want soms gaat dat ten koste van de gevoelens van de ander.

Steenbok: bang zijn dat mensen je uiteindelijk pijn doen

Mensen met het sterrenbeeld Steenbok vinden het geen probleem om te werken aan hun relatie. Hun inner pessimist kan echter ineens naar buiten komen en dan gaan ze alles overdenken. Van het leven in het algemeen tot hun partner: alles komt aan bod. Het zorgt ervoor dat ze hun relatie in twijfel trekken en bang worden voor een slechte afloop. Het is belangrijk om mensen niet weg te duwen, maar juist je eigen waarde in te zien en te beseffen dat niet iedereen je pijn zal doen. Dat zal je relatie ook ten goede komen.

Weegschaal: passief-agressief gedrag vertonen

Weegschalen zijn enorm goed in het faken van een glimlach. Ze blijven het liefst zo ver mogelijk bij conflicten vandaan. Als hun grens echter overschreden wordt, kan dat leiden tot een passief-agressieve sneer en een fikse ruzie. Dit houdt dan aan totdat hun partner verandert wat er volgens de Weegschaal veranderd moet worden. De oplossing voor dat probleem zit hen, zoals bij veel andere problemen, in de communicatie. Door duidelijker met je partner te communiceren en het eerder aan te geven wanneer iets je dwars zit, voorkom je dat je later ineens naar je partner sneert.

Ram: je partner voor lief nemen

Een Ram heeft er geen enkel probleem mee om zelfstandig door het leven te gaan. Toch is dat ook meteen een hekelpuntje, want in een relatie zul je toch echt samen moeten werken met iemand anders. Dit gaat niet altijd even goed, waardoor je partner soms het gevoel heeft 'er maar een beetje bij te staan'. Onthoud dat het belangrijk is dat je een gezonde connectie met je partner blijft maken. Zorg ervoor dat jullie allebei evenveel aan het woord komen, zodat je niet gaat overheersen. Ondersteun je partner en laat hem of haar vaak weten hoezeer je jullie relatie waardeert.

Vissen: jezelf opofferen voor de relatie

Mensen met het sterrenbeeld Vissen hebben een enorm romantisch beeld bij een relatie. Ze gaan er helemaal in op, maar dat kan tot gevolg hebben dat ze zichzelf wegcijferen. Ook zien ze vaak de red flags in een relatie niet, waardoor er bijvoorbeeld misbruik van hun goedheid kan worden gemaakt. Op het moment dat je je eigen hobby's, vrienden en dromen opgeeft voor een relatie, is dat nooit een goed teken. Zorg er dus voor dat je ook genoeg aandacht aan jezelf blijft besteden.

Bron: Cosmopolitan | Beeld: BrunoPress