Wait, what? The Tinder Swindler-bodyguard Piotr eist schadevergoeding

De man eist een flinke som geld.

De documentaire The Tinder Swindler heeft de tongen op social media flink los gemaakt. Al helemaal omdat Simon Leviev op vrije voeten is, een nieuwe vriendin heeft én ook nog eens claimt dat de hele docu onzin is. Enne, ook de bodyguard van Simon vindt de documentaire belachelijk. Sterker nog, hij eist een schadevergoeding van Netflix.

Schadevergoeding

Simon – die in het echt Shimon Hayut heet – werd in de The Tinder Swindler vergezelt door onder andere zijn bodyguard Piotr. Hoewel Piotr niet echt aan het woord komt in de serie, lijkt hij wel van Simons oplichterspraktijken te weten. Zo stuurde Simon foto’s van een bebloede Piotr naar de vrouwen toe om hiermee te bewijzen dat ‘zijn vijanden achter hem aanzitten.’

Piotr eist nu een schadevergoeding van Netflix, omdat hij volgens zijn advocaat Joanna Parafianowicz nooit toestemming heeft gegeven aan de streamingdienst om beelden van hem te gebruiken. Hij vindt dat hij reputatieschade heeft opgelopen door de documentaire en wil daarvoor een schadevergoeding van ongeveer 5 miljoen euro ontvangen.

Oplichter

In de documentaire The Tinder Swindler zien we hoe Shimon Hayut drie vrouwen oplicht. Hij zou naar verluidt vele vrouwen hebben opgelicht die hij op Tinder ontmoette, waaronder Cecilie Fjellhøy, Pernilla Sjohol en de Nederlandse Ayleen Koeleman, de drie vrouwen die hun verhaal in de Netflixdocu deelden.

Shimon zocht op de app naar vrouwen en deed alsof hij de erfgenaam van LLD Diamonds was. Hij won de harten van de vrouwen voor zich met zijn charme en zijn royale lifestyle. Om vervolgens te doen alsof hij diep in de problemen zat, om zo de zakken van de vrouwen leeg te kloppen. Hij zou door de jaren heen meer dan 10 miljoen dollar hebben gestolen. Simon werd nooit veroordeeld voor zijn misdaden tegen Cecilie, Pernilla en Ayleen. Hij zou tegenwoordig in Israël wonen, waar hij nu een relatie met topmodel Kate Konlin heeft. Ook denkt hij na over een Hollywood-carrière.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Netflix The Tinder Swindler

Laatste nieuws