Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Parels zijn hét accessoire van het moment

Parels zijn niet langer meer alleen een accessoire voor je oma.

Denk je aan tijdloze en klassieke sieraden, dan denk je aan parels. Lange tijd was het chique oceaanjuweel echter iets voor dames van een bepaalde leeftijd en voor The Great Gatsby-achtige themafeestjes. Anno 2022 maakt de parel echter een flinke comeback. Niet meer alleen als accessoire bij een deftige outfit, maar ook bij alledaagse looks. Maak kennis met pearlcore.

Grote hit

Sieraden met parels zijn altijd al enorm geliefd geweest. In de early aughts, in de seventies, eighties en nineties, in de decennia én millennia daarvoor, en nu dus ook in 2022. Volgens Pinterests 2022-voorspellingen zal de eeuwenoude favoriet dit jaar nog geliefder worden, maar wel in een iets ander jasje. De pearlcore-trend gaat verder dan met parels beklede sieraden. Zo luidt het Pinterestrapport dat "mensen van alle leeftijden de iriserende accenten omarmen in hun huis, in hun sieradendoosje en zelfs als nail art. Parelthema-feestjes zullen ook in opkomst zijn, omdat mensen kiezen voor parelwitte jurken en bruiloftsdecoratie."

In andere woorden, we gaan de parel overal terugzien. Momenteel is er al een piek te zien in de cijfers. Zo verdubbelde eind vorig jaar het aantal zoekopdrachten naar parel-themafeestjes en parelringen. Momenteel lijkt Australië de koploper te zijn. Down under zocht men het meest naar pearlcore.

Alledaagsere accessoire

De parel werd lang beschouwd als een waardevolle edelsteen, als een accessoire dat je alleen draagt tijdens op en top chique gebeurtenissen. Maar daar komt verandering in. Volgens experts gaat de parel een wardrobe staple worden. Het kostbare bolletje wordt geassocieerd met een preppy look, maar met de juiste styling kan het volgens mode-expert Deni Todorovič zorgen voor een 'edgy look' en een 'prachtig iriserende gloed'.

Benieuwd hoe de pearlcore-trend wordt gedragen? Wij verzamelen wat inspiratie voor je. Van parels op de nagels, tot parels in het haar, tot pareloorbellen en kettingen. Plus een aantal stylingtips.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Alana Hosn (@alanahosn)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Jean Chan (@jjeanzu)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Alana Hosn (@alanahosn)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Amy Le (@amyle.nails)

Styling

Het oceaanjuweel wordt sinds de komst van faux pearls niet meer alleen gedragen door royals, maar wordt steeds meer een onderdeel van everyday wear en het lijkt erop dat het dit jaar geliefder dan ooit zal zijn. Zo vertelt celebrity stylist Amanda Sanders aan InStyle dat designers parels nu inzetten om een jeugdigere look te creëren. Aan hetzelfde medium vertelde Leah Nicole Langley-McLean van ElleNelle Bridal dat ze het juweel al iedere dag draagt. Wel kiest ze het formaat van de parel zorgvuldig: "Hoe formeler het event, hoe groter de parel."

Besluit je toe te geven aan de pearlcore-trend? Dan benadrukt stylist Mickey Freeman dat de parel dan altijd het middelpunt van je outfit moet zijn. Hij raadt aan om dan een geborduurd shirt met parelmoer-effect te dragen, of een spijkerjasje met een bijpassende zonnebril met een parelmoereffect. Stylist Tiffany Briseno vult aan dat je de parel een streetstyle-feel moet geven als je het opneemt in je alledaagse garderobe. "Ik denk dat de verfrissendste manier om parels te dragen buiten hun traditionele landschap is", legt ze uit. "Probeer een parelsnoer toe te voegen aan je dagelijkse gouden of zilveren kettingen."

Dus ook als je een jeans draagt, kun je jouw look afmaken met een parelaccessoire. Of ga voor een speelse look en draag de parel als haaraccessoire. Het kan allemaal!

Bron: InStyle, Pinterest, Marie Claire | Beeld: BrunoPress, Instagram