Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Was je vroeger fan van de film Bring it On? Dan moet je deze serie ook zien

De Netflix-serie Cheer volgt een groep cheerleaders uit Texas.

Stiekem droomden we vroeger over een schooltijd à la de film Bring it On en wilden we niets liever dan deel uitmaken van een cheerleaderteam. Nog altijd blijft het leuk om naar te kijken – en dat snapt ook Netflix als geen ander. De streamingdienst lanceerde het tweede seizoen van de serie Cheer, die absoluut het kijken waard is.

Cheerleaders

Het wereldje rondom cheerleading is in Amerika huge, maar in Nederland een stuk onbekender. Door high school-films op Netflix leerden we het wereldje al een beetje kennen, maar heus niet alleen in fictieve films speelt cheerleading een grote rol in de wereld van Amerikaanse studenten, ook in real life is dit echt een ding.

De serie Cheer brengt de wereld rondom cheerleaders perfect in beeld. In deze docuserie volg je het leven van het cheerleadingteam Navarro College dat hard traint om de felbegeerde nationale titel binnen te halen. En dat gaat absoluut niet zonder slag of stoot.

https://www.youtube.com/watch?v=7SafV8n_saA&ab_channel=Netflix

Keiharde wereld

In Cheer is te zien dat het leven van de cheerleaders niet te vergelijken is met de levens van de hoofdrolspelers uit een film als Bring it On. Het draait niet om het hebben van de knapste vriendjes of de mooiste looks, in Cheer zien we een groep jongens en meisjes die heel hun leven opgeven om de allerbeste van het team te zijn.

Talloze blessures, eindeloze trainingen, strenge weegmomenten en afwijzingen: de cheerleaders moeten alles doorstaan. Het team traint op bizar hoog niveau en doet er, onder leiding van de pittige trainster Monica Aldama, alles aan om de nummer één te worden. Geloof ons: je krijgt instant respect voor al deze Amerikaanse tieners. Het eerste én tweede seizoen van Cheer is nu te bekijken op Netflix. Enjoy!

Bron en beeld: Netflix