Thomas van der Vlugt openhartig over alcoholverslaving

'Ik zat gewoon in m'n eentje in de kroeg, pure whiskey en vodka te drinken.'

Lees ook

Thomas van der Vlugtaka de gloednieuwe bachelor kampte zo'n vier jaar geleden met een alcoholverslaving. In de nieuwste aflevering van Open Kaart vertelt presentator openhartig over deze zwarte periode in zijn leven.

Drankverslaving

Al jarenlang timmert Thomas lekker aan de weg als presentator. Hij maakte met name carrière door het grote succes van StukTV, waar hij medeoprichter van is. Toch bracht al die fame ook een aantal nadelen met zich mee. Thomas kampte namelijk met een alcoholverslaving, zo vertelt hij aan presentator Robbert Rodenburg.

Of mensen zich zorgen hebben gemaakt over de drankverslaving van Thomas? “Over de drank echt wel”, begint Thomas. “Ik woonde boven een kroeg in Utrecht, dus ik zat wel drie tot vier keer per week in de kroeg.”

“Op een gegeven moment miste ik ook optredens, omdat ik me had verslapen. Toen dacht ik: ik ben gewoon aan het falen. Ik kon niet op mezelf rekenen en had het niet meer in de hand.”

‘Kneiterlam naar huis’

“Ik zat gewoon in m'n eentje in de kroeg, pure whiskey en vodka te drinken. Dan ging ik kneiterlam naar huis en voicememos opnemen met mijn telefoon. Ik had dan echt mijn ziel onder de arm, want ik was eenzaam en ongelukkig, maar ik had wel zoveel volgers op social media. Dat zijn hele kromme dingen, dus dan ga je zuipen.”

Inmiddels is deze periode al vier jaar geleden en is Thomas dankzij goede hulp van zijn verslaving afgekomen. “Het is een zwarte periode in mijn leven geweest. Ik heb er wel veel van geleerd.”

Beeld: BrunoPress | Video: YouTube (Open Kaart)

Laatste nieuws

Zie ook