Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Aha: dít is waarom we geen dronken daters zien bij First Dates

Zo zit het!

First Dates

Ooit iemand bij First Dates gezien die te diep in het glaasje had gekeken? Nee hè? Nou, daar zit een reden achter, zo verklapt uitvoerend producent Jasper Geel.

Drankje voor de moed

Een groot deel van de kandidaten van First Dates vraagt barman Victor om een alcoholische versnapering. Het helpt de zenuwen de baas te blijven, maar kan het soms ook verkeerd vallen – zo weten wij helaas uit eigen ervaring.

Maarre, toch kunnen wij ons niet herinneren dat wij een dronken dater in het First Dates-restaurant hebben zien zitten. Zijn die er gewoonweg niet geweest of is dat niet uitgezonden? “Van de duizenden dates die de afgelopen vier jaar te zien waren, zijn de keren dat iemand te diep in het glaasje keek op één hand te tellen”, weet uitvoerend producent Jasper Geel te vertellen.

Dronken

Dronken in het First Dates-restaurant word je niet zomaar, zo weet Geel. Niet alleen voel je de honderdduizenden kijkers over je schouder meekijken, ook de programmamakers houden je nauwlettend in de gaten. “Als we merken dat iemand tijdens de opnames toch wat te veel drinkt, spreken we diegene aan.”

Geel begrijpt wel dat kandidaten snel naar een glas wijn of bier nijgen voor een blind date. Toch is het bijna onmogelijk om laveloos op televisie te verschijnen. Er zijn namelijk een hoop regels omtrent (overmatig) alcoholgebruik. Zo legt Geel uit: “We schenken niet meer bij en controleren hoe de persoon naar huis gaat.” Aha!

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: First Dates

Misschien ook voor jou:
Roxeanne Hazes over impact verleden: 'Ik heb zo'n aversie tegen dronken mensen'
Lifestyle
  • Tips en Weetjes
  • First Dates