Science says: mensen die vaak knoeien zijn intelligenter

Aha!

Lees ook

Misschien moet jij regelmatig je kleding in de was gooien omdat je er weer eens op hebt geknoeid. Jep, we kennen allemaal wel iemand die altijd knoeit tijdens het eten. Knoeien lijkt misschien alleen maar nadelen te hebben, maar niks blijkt minder waar. Mensen die knoeien blijken namelijk intelligent!

Vrij opgevoed

Laten we bij het begin beginnen. Want waarom knoeien sommige mensen heel vaak en anderen bijna nooit? Als jij vaak aan het knoeien bent, is de kans groot dat je ouders je vroeger als baby al vrij lieten met eten. Je mocht het eten op je eigen manier naar binnen werken en als je het daarbij over je hele gezicht smeerde, lieten je ouders dat gewoon gebeuren. Hartstikke fijn als kind, maar in het volwassen leven ondervind je hiervan de nadelen.

Slimmer

Gelukkig brengt knoeien niet alleen maar nadelen met zich mee. Sterker nog, er zitten meerdere pluspunten aan. Als we onderzoekers mogen geloven, zijn mensen die vaak knoeien bovengemiddeld intelligent. Ook zouden knoeiers minder kans hebben op overgewicht. Ze voelen namelijk veel beter aan wanneer ze vol zitten. Daarnaast houden ze er vaak een gevarieerder eetpatroon op na dan mensen die ‘gewoon’ netjes eten.

Socialer

De lijst met voordelen houdt nog niet op. Mensen die vaak knoeien zijn namelijk ook socialer dan mensen die dat niet doen. Doordat ze vaak veel kletsen en lachen tijdens het eten, is de kans op morsen een stuk groter. Ook kunnen deze mensen woorden en klanken vaak beter uitspreken. Het vele morsen leert hen namelijk goed te slikken. Tot slot zijn knoeiende mensen avontuurlijker aangelegd dan de meeste mensen. Al deze voordelen maken het knoeien in vervolg een stuk minder vervelend, toch?

Bron: Tips & Weetjes | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook