Krassen in je telefoonscherm? Met dít trucje kun je die makkelijk verhelpen

Het wondermiddel heb je al in huis.

Of je nou ontzettend clumsy bent of niet: een ongeluk zit in een klein hoekje. Eén verkeerde move en er zit een kras in je telefoonscherm. Gelukkig hoef je niet gelijk je scherm te laten vervangen à la 200 euro, want met dít trucje kun je de krassen makkelijk oplossen.

Krassen

First off: als je telefoonscherm meer krassen bevat dan dat-ie heel is, dan valt er weinig meer te redden. Een nieuw scherm is dan your best option. Zitten er echter een paar kleine krasjes in je telefoonscherm, dan is dit de ultieme lifehack voor jou. Je weet wel: het scherm doet het nog perfect, maar je kunt er eigenlijk niet omheen. Je voelt de kras bij het scrollen en swipen, en hij blijft maar in het oog springen. Met deze handige tip kom je er éindelijk weer van af.

What to do

Het is eigenlijk heel simpel. Je hebt nodig: je telefoon, een wattenstaafje, en een tube simpele witte tandpasta. Geen fancy whitening-pasta of gel met microdeeltjes, dus.

Maak eerst je scherm goed stofvrij – je wilt immers niet nóg meer krassen veroorzaken. Doe vervolgens een klein dotje tandpasta op het wattenstaafje en dep deze met mate op de kras. Maak vervolgens kleine ronddraaiende bewegingen met het wattenstaafje rond de kras. Als de kras oppervlakkig genoeg is, zul je zien dat deze als vanzelf verdwijnt. Voorzichtig de rest van de tandpasta wegdeppen met een vochtig doekje, et voilà.

Hoe het werkt

Eigenlijk is het best logisch dat tandpasta hiervoor werkt. Het hele idee van het witte goedje is namelijk dat dit een polijstend effect heeft. Goed tegen de tandplak en andere oneffenheden aan je gebit, maar dus óók tegen krasjes zoals deze. Let wel goed op dat je niet als een gek met de tandpasta over je scherm gaat boenen, anders heb je straks doffe plekken in plaats van een barst. Kun je alsnog naar een reparateur. Niet voor krassen in je telefoonscherm dit keer, maar voor doffe plekken en een toestel dat vaag naar tandpasta ruikt. Oeps!

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws