Mascha Feoktistova rekent af met mama-taboes: ‘Dit is mijn moederlijf’

Drie weken na de bevalling weer helemaal in shape? Onzin, vindt Mascha.

Als we Instagram mogen geloven, moet een vrouw drie weken na de bevalling weer helemaal strak en in shape zijn. Dikke vette onzin, als je het Mascha Feoktistova vraagt. In de nieuwste Grazia rekent zij af met de laatste mama-taboes.

Gemiddelde moederlijf

Met een reeks prachtige, niet-gephotoshopte (!) foto's staat Mascha Feoktistova in het nieuwste nummer van Grazia. De mom stond erop dat er geen Facetune of Photoshop aan te pas zou komen, omdat ze wil laten zien hoe het lichaam van een gemiddelde moeder er in real-life uitziet. “We leven in een tijd waarin body positivity, je lichaam laten zien en het accepteren zoals het is echt belangrijk is”, legt ze uit.

“Tegelijkertijd hangt rond mama worden nog steeds een beeld dat je zo snel mogelijk weer strak en helemaal fit moet zijn. Je ziet op social media dat vrouwen er drie weken na hun bevalling alweer perfect uitzien”, gaat Mascha verder. “We doen of dit ‘normaal’ is, terwijl het eerder uitzondering dan realiteit is. Als ik zelf iemand zo snel na haar bevalling alweer strak op de cover van een blad zie staan, denk ik: daar is vast een hoop Photoshop gebruikt. Ik wil juist laten zien hoe het gemiddelde moederlijf er écht uitziet.”

Striae en hangende huid

En dus showt Mascha vol trots haar lichaam, dat ruim een jaar geleden baby girl Mila heeft gedragen en ter wereld heeft gebracht. “Ik heb striae, hangende huid en mijn borsten zijn ook iets meer gaan hangen”, vertelt de influencer openhartig. “Striae heb ik al sinds mijn veertiende op mijn bovenbenen, zoals zo veel vrouwen, maar sinds mijn zwangerschap heb ik het dus ook op mijn buik. En ja, mijn buik is uitgerekt, dat is inmiddels wel een beetje weggetrokken, maar ik zal altijd wel een souvenirtje houden.”

Mascha maakt er ook geen geheim van dat haar lichaam door haar zwangerschap is veranderd. “Ik ben het vrij snel online gaan delen. Dat ik zei: 'Dit is hoe ik eruitzie na een maand'”, vertelt ze. “Ik was er niet per se heel blij mee, maar ook niet ongelukkig, het is gewoon wat het is. Ik vond het ook naar anderen toe belangrijk om te laten zien dat het niet meteen weer strak is, en nog steeds niet dus. Je krijgt geen medaille als je meteen weer in een kleine maat past. Daarnaast denk ik: kijk eens wat eruit is gekomen, dat maakt het toch allemaal waard?”

‘Ik wil juist laten zien hoe het gemiddelde moederlijf er écht uitziet’

Onzeker

Doordat Mascha zo open is over haar lichaam, kan het overkomen alsof ze heel zeker is van zichzelf. Toch heeft ook zij zo haar onzekerheden gehad na de bevalling. “Zeker toen ik net bevallen was, voelde ik me minder sexy”, vertelt ze eerlijk. “Gregor zei meteen dat hij het helemaal niet zo zag; dat hij me juist heel mooi vond. Het was iets waar we gelukkig goed over konden praten.”

Benieuwd naar het hele interview met Mascha en haar niet-gephotoshopte foto's? Je vindt ze in de nieuwste Grazia. Vanaf woensdag in de winkel!

Bron: Grazia (Jill Waas) | Beeld: Martin Sweers | Styling: Ashley Veraart | Haar en make-up: Pascale Tesserl @ Colourfool Agency

Laatste nieuws