Yolanthe Cabau over favoriete Chanel-bag: ‘Ik hoop dat ik op een dag een dochter krijg aan wie ik die tas kan doorgeven’

'Ik voel me blessed met Xess Xava, maar ik heb ook een toekomstbeeld van een kleine Yo met wie ik kan shoppen.'

Yolanthe Cabau (36) is actrice, presentatrice, founder van Free A Girl en ze heeft haar eigen app en platform Cabau Lifestyle. Ze woont afwisselend in Los Angeles, Amsterdam en op Ibiza met zoontje Xess Xava (5).

Overdressen

“Ik houd van fashion en van zélf outfitjes bij elkaar creëren. Overdag zal je me vooral zien op sneakers met een jeans, crop top en oversized blazer eroverheen. Soms vind ik het leuk om all the way te gaan, maar ik wil ook weer niet overdressed een restaurant binnenstappen of alle aandacht op me vestigen. Vandaar dat de little black dress het bij mij al snel wint van de extravaganza.”

“Als ik vrouwen zie die echt hun best hebben gedaan om het mooiste uit zichzelf te halen, zal ik ze altijd complimenteren. Ik houd ervan en het inspireert me. Eergisteren had ik het vrijgezellenfeestje van een van mijn goede vriendinnetjes. Dresscode: bloemerig. Die LBD ging me deze keer niet redden. Dat gaf me het perfecte excuus om uit te pakken in een sexy off-shoulder top van Elisabetta Franchi met gebloemde pofmouwen, een witte strakke spijkerbroek, gouden pumps en knalrode lippenstift.”

Figuur accentueren

“In Los Angeles heb ik een ander stijltje dan in Nederland of op Ibiza. Sowieso verschilt het weer op alle drie de plekken, maar ook de sfeer, de energie en de mensen zijn anders. Als ik iets op Instagram post, roept het ook per land andere reacties op. In Amerika vinden ze een outfit met boyfriend jeans ‘dope’, hier krijg ik te horen: ‘Onflatteus, is dít nou mode?’”

“Ieder zijn ding, uiteindelijk kleed je je voor jezelf: waar voel ik me goed in? Wat je bevalt aan je figuur, dat accentueer je. De minpunten kun je camoufleren. Mijn jasjes en blazers hebben over het algemeen net een wat voller schoudertje. Dat is om de verhouding met mijn heupen meer te laten kloppen. Mijn smalle taille laat ik er dan weer uitspringen door crop tops te dragen.”

[ont-quote align=”center” caption=”Yolanthe Cabau”]”Ik hoop dat ik op een dag een dochter krijg aan wie ik die tas kan doorgeven”[/ont-quote]

Kleine Yo

“Om de zoveel tijd gaat mijn vriendin Valerie, een styliste, met een strenge blik door mijn kledingkasten heen. Het hele huis staat dan op z’n kop. De vuilniszakken vullen zich. “Hup, hup, hup. Dit kan eruit, dat kan eruit.” Eerst kijken mijn zussen en vriendinnen of er iets voor ze bij zit. De rest gaat naar mensen die het goed kunnen gebruiken.”

“Wat ik nooit weg zou doen, zijn een aantal vintage tassen die ik in de loop van mijn leven voor mezelf heb gekocht en waar ik trots op ben, zoals mijn one of a kind Chanel-reistas. Pijn in mijn buik bij het afrekenen, maar ik heb er zoveel profijt van. Hij is fantastisch. Ik hoop dat ik op een dag een dochter krijg aan wie ik die tas kan doorgeven. Ik voel me blessed met Xess Xava, maar ik heb ook een toekomstbeeld van een kleine Yo met wie ik kan shoppen en kleding passen. Ja, dat lijkt me wel wat.”

Beeld: Feriet Tunc

Laatste nieuws