Mattie Valk over de liefde van zijn leven: ‘Mijn moeder is een goede tweede’

Mattie is inmiddels anderhalf jaar samen met zijn vriendin.

Lees ook

Al drie jaar lang is Mattie Valk elke ochtend samen met Marieke Elsinga te horen op Qmusic. Hoewel er door de jaren flink wat geruchten de ronde deden dat de twee meer waren dan alleen goede collega's, zijn beiden inmiddels dolgelukkig in de liefde. In de nieuwste Beau Monde doet Mattie een boekje open over de liefde van zijn leven.

Grootste liefde

“Ik ben sinds anderhalf jaar heel verliefd op mijn vriendin”, vertelt Mattie over zijn partner Jamy. “We maken elkaar gelukkig.” De twee hebben elkaar via gezamenlijke vrienden uit Rotterdam leren kennen en het was gelijk raak. “Dat verliefde gevoel waarvan mensen zeggen dat het hooguit een jaartje duurt, heb ik nog steeds”, gaat de radio-dj verder. “Jamy maakt een stofje bij me aan waar ik blij van word. We kunnen enorm lachen, er is altijd wat aan de hand, waardoor het nooit saai wordt.”

Wanneer hij wordt gevraagd of zij de liefde van zijn leven is, durft Mattie amper te antwoorden. “Ik vind het moeilijk om mijn moeder tekort te doen, zij is een goede tweede, maar mijn grootste liefde is mijn vriendin Jamy.” Awh!

Lust of liefde?

Een vraag die Mattie echter veel makkelijk te beantwoorden vindt, is: lust of liefde? “Volgens mij is er zonder liefde geen lust”, laat hij weten. “Dat klinkt heel suf, en er zullen vast mannen zijn die er anders instaan, maar voor mij werkt dat niet. Ik moet iets voelen voor iemand, anders vind ik het gewoon niet interessant. Onenightstands zijn daarom niets voor mij”, gaat de radio-dj verder. “Ik heb weinig verhalen daarover.”

Dan bekijkt-ie liever wat filmpjes op YouTube, zijn grootste hobby. “Mensen vinden dat een beetje gek, maar ik vind dat er te weinig wordt stilgestaan bij hoe bijzonder dat is. Je tikt iets in en het is er. Bijvoorbeeld: 'Hoe diep is de oceaan?' Dat wordt prachtig uitgebeeld in een filmpje, met vissen die je ziet zwemmen”, vertelt hij. “Vervolgens krijg je een suggestie over de Titanic en denk ik: klik, Titanic. Laatst zat ik een hele avond naar nieuwe achtbanen in Disney World te kijken. De ene ride na de andere.” Herkenbaar!

Benieuwd naar het hele interview met Mattie, waarin hij onder andere openhartig vertelt over het overlijden van zijn vader? Je leest 't in de nieuwe Beau Monde. Vanaf woensdag te koop!

Bron: Beau Monde (Fleur Baxmeier) | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook