Durf je geen pony te knippen? Probeer dan de soft fringe

Wedden dat deze pony je prachtig staat?

Elke keer dat Monica Geuze weer een pony bij zichzelf knipt, denken wij er gelijk aan om ons kapsel ook eens onder handen te nemen. Helaas krijgen wij bij de gedachte aan een pony al vreselijke flashbacks naar die veel te korte en te dikke bangs die we als brugpieper hadden. Gelukkig is er een stylish alternatief: de soft fringe.

Bekende pony’s

Alexa Chung, Taylor Swift, Jennifer Lopez, Kim Kardashian: allemaal bekende namen die een pony hebben (gehad) en bij wie het fabulous staat. Ook op straat of in de winkel zie je vast vaak genoeg mensen die de dappere stap hebben gezet om bangs te laten knippen. Toch krijgt menig ander bibberende knietjes bij het idee alleen al. “Dat staat me niet”, is dan ook een veelgebruikt argument.

Onzin! Pony's zijn er in allerlei soorten en maten. We snappen dat de dikke, recht afgeknipte pony je wellicht afschrikt, maar er is een nieuwe style die bij iedereen mooi staat. De soft fringe is helemaal hip en is bij menig celebrity en influencer al enorm geliefd. Het heeft iets weg van de welbekende curtain bangs, maar met de soft fringe kun je je lokken ook gewoon steil houden.

Makkelijk te onderhouden

Volgens haarstylist Domenico Casella past de soft fringe perfect bij ovaalvormige gezichten, maar ook bij ronde gezichten is het een echte winner. “Deze trend is makkelijk om te stylen en om te onderhouden, zolang het haar niet heel krullend is”, vertelt hij over de haarstijl. Daarbij geeft hij ook enkele tips: “Droog je haar met de föhn op de laagste stand tot het het helemaal droog is. Smooth it out met een grote ronde borstel als je haar nog niet helemaal steil is.”

Draag de fringe met een middenscheiding of switch it up door een zijscheiding – ja, very 00's – te dragen. De pony staat niet alleen prachtig met los haar, maar ook met een lage knot of een staart geeft het je een heel andere look.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Hieronder laat onder anderen Jennifer Lopez zien hoe stunning een soft fringe kan zijn.

Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws