Déze landen zijn door naar de finale van het Eurovisie Songfestival 

Heeft jouw favoriet de finale gehaald?

Vandaag was het dan eindelijk zover! De eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival vond ein-de-lijk plaats in Ahoy Rotterdam. Zoals gewoonlijk was het een enorm spektakel, maar helaas konden niet alle zestien deelnemende landen door naar de grande finale.

Finale

Hoera! Voor de landen: Noorwegen, Israel, Rusland, Azerbaijan, Malta, Litouwen, Cyprus, Zweden, België, Oekraïne, want zij wisten allemaal een plekje in de finale, die aanstaande zaterdag plaatsvindt, te bemachtigen.

De landen die het helaas niet gered hebben zijn: Australië, Kroatië, Ierland, Roemenië, Slovenië en Noord-Macedonië.

Tweede halve finale

Aanstaande donderdag is het de beurt aan de landen: San Marino, Estland, Tsjechië, Griekenland, Oostenrijk, Polen, Moldavië, IJsland, Servië, Georgië, Albanië, Portugal, Bulgarije, Finland, Letland, Zwitserland en Denemarken. Van deze zeventien deelnemende landen gaan slechts tien door naar de grote finale. Spannend!

Omdat Nederland dit jaar de host is van het Eurovisie Songfestival, hoeft Jeangu Macrooy met het nummer Birth Of A New Age nog niet zijn best te doen tijdens een halve finale. Hij is namelijk al verzekerd van een plekje in de grande finale. Andere landen die al een plek in de finale hebben bemachtigd zijn: Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

We zijn benieuwd hoe Nederland het zaterdag doet!

Beeld: BrunoPress | Video: YouTube

Laatste nieuws