Elise Schaap over opnames Ferry in coronatijd: ‘Pittig’

Ook spreekt de actrice over haar chemie met Frank Lammers.

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het eindelijk zover: op 14 mei staat de langverwachte film Ferry eindelijk op Netflix. Grazia sprak Elise Schaap, die de naïeve, maar o zo leuke Daniëlle speelt, over de film en de sweet spot van crimineel Ferry Bouman.

Opnames coronaperiode

De opnames van de film Ferry gingen na de eerste lockdown van start en dat was volgens Elise een behoorlijke happening. “Ferry was het eerste grote project dat we draaiden na de eerste lockdown. Alles onder heel strenge omstandigheden, met een coronamanager die erop toezag of alle afspraken werden nageleefd.”

“Het was vooral pittig voor de crew, die met 35 graden op de camping in augustus weg stonden te smelten met mondkappen én face shields. Inmiddels zijn we alweer driekwart jaar verder en hebben we PCR- en sneltesten die we doen voordat we de set op mogen.”

Chemie Frank

Ferry valt onder het genre crime, maar dat betekent niet dat er geen romantiek aan bod komt in de film. Zo krijg je als kijker te zien hoe de romance tussen Daniëlle en crimineel Ferry ontstaat. “Je krijgt te zien hoe het allemaal begon met Ferry, maar ook hoe Daniëlle in zijn leven kwam. Zij is iemand die haar eigen ellende probeert te verdoezelen met haar eeuwige glimlach. Daaronder schuilt een eenzaam wezen, dat een veilige haven zoekt. Voor haar is dat Ferry, hij is haar rots in de branding. Ironisch natuurlijk, want de wereld waarin Ferry zich begeeft, is allesbehalve veilig.”

Enne, dat het liefdesverhaal van Ferry en Daniëlle zo geloofwaardig overkomt, heeft alles te maken met de chemie tussen Elise en haar tegenspeler Frank Lammers, die de rol van Ferry voor zijn rekening neemt. “Het werkt in eerste instantie doordat de karakters ontzettend goed zijn bedacht en geschreven door showrunner Nico Molenaar en zijn team. Daarnaast hebben Frank en ik een enorme klik, we zijn heel erg op elkaar én onze personages gesteld. Ik begrijp vanuit Daniëlle heel goed dat ze op Ferry valt. Hij kan meedogenloos zijn als een beest, maar zij raakt echt zijn sweet spot.

In de nieuwste Grazia vertelt Elise Schaap alles over de nieuwste Netflix-film Ferry. Morgen in de winkel!

Bron: Grazia (Jill Waas) | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws